2 Ekim 2024 Çarşamba

Mardin'de HDP'nin açıklamasına polis engeli

HDP Mardin İl Örgütü, parti binası önünde yapmak istediği açıklama polis tarafından engellendi.

HDP Mardin İl Örgütü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında parti yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Konuya dair il binası önünde açıklama yapmak isteyen HDP'lileri polis engelledi.

Merdivenlerin "kamu alanı olduğu" ve "yaşamını yitiren askerlerin olduğu" ileri sürerek açıklamaya izin vermeyen polis, parti binasını abluka altına aldı. Parti binasının kapısına çevik kuvvet polisleri konuşlandırıldı. HDP yöneticileri ile polis arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından HDP'liler parti kapısı önünde açıklama ve oturma eylemi yaptı.

HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, "Biz bu operasyonların neden yapıldığını çok iyi biliyoruz. 6 yıl önce bulamadıkları delilleri şimdi halkı korkutmak için bulmaya çalışıyorlar. O zaman da HDP diz çökmedi şimdi de diz çökmeyecek. Biz var olduğumuz sürece bu baskılara karşı direneceğiz. Bizi korkutmak isteyenler Apê Musa'ya Mehmet Sincar'lara tarihimize baksın. Onlar korkmadı, biz de korkmuyoruz" açıklamasını yaptı.

Açıklamanın ardından HDP'liler, "Bijî berxwedana HDP" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları eşliğinde eylemlerini sonlandırdı.