4 Ekim 2024 Cuma

Maraş katliamında yaşamını yitirenler İzmir'de anıldı

Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Maraş katliamında yaşamını yitirenleri andı.

Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Maraş katliamında yaşamını yitirenleri Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde andı.

"Maraş'ı unutma unutturma" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarının atıldığı anmada konuşan Narlıdere Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan, Maraş katliamının üzerinden 42 yıl geçtiğini hatırlattı.

Aslan, "Maraş katliamının faillerinin cezalandırılmaması Çorum'u yaşattı. Ardından bu topraklar Sivas'ı, Gazi'yi, Roboski'yi, Suruç'u, Ankara'yı gördü. Bu saldırılar faili meçhul kaldığı sürece bir yenisi eklenmeye devam edecek" dedi.

Aslan, "Demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün yeşermesini istediğimiz bu coğrafyada katliamlarla yüzleşmenin şart olduğunu düşünüyoruz. Bu ülkedeki farklı inanç ve kültürlere mesafe koymadan, ötekileştirmeden, bu kan gölüne çevrilmiş topraklara barış, eşitlik ve adalet gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Maraş katliamını unutmadık, unutturmayacağız" diye konuştu.