20 Eylül 2024 Cuma

Mannheim'da Atılım gazetesi dayanışma pikniği

Almanya'nın Mannheim kentinde Atılım gazetesiyle dayanışma pikniği düzenlendi. Piknikte konuşan Tutuktu Gazeteciler Platformu'nun sürgündeki temsilcisi Necati Abay, "Gazetemizi sahiplenelim" dedi.
Almanya'nın Mannheim ve Frankfurt kentindeki Atılım gazetesi okurları, Mannheim Neckarau parkında dayanışma pikniği düzenledi.
 
Hanau, Wiesbaden, Mainz, Gross Gerau, Worms, Heidelberg, Mannheim, Frankfurt, Stuttgart Atılım okurların katıldığı piknikte konuşan Tutuktu Gazeteciler Platformu'nun sürgündeki temsilcisi Necati Abay, Atılım gazetesinin işçi sınıfı ve emekçilerin, ezilenlerin sesi olduğunu belirtti. Abay, "Gazetemiz, sömürgeci faşist Türk devletinin baskı ve zulmüne, terörüne maruz kalan Kürt halkımızın sesi ve soluğudur. Alevi halkımızın, din ve vicdan özgürlüğü için verdiği mücadelenin yanındadır. Kadınlarımız, gençlerimizin özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin sesi soluğudur. LGBT bireylerin yoldaşıdır" diye vurguladı.
 
Atılım gazetesinin dayanışma ile ayakta durduğunun altını çizen Abay, Atılım'ın 1994 yılında yayın hayatına başladığını hatırlattı. Abay, "24 yılı geride bıraktık. Uzun soluklu bir yürüyüştü bizimkisi. Ateş altında bir yürüyüş de diyebiliriz. 'Büyük bir davanın ürünü, büyük bir kavganın sözcüsü' şiarıyla yola çıktık. 'Haberde objektif, yorumda devrimci'liği esas aldık. Bedeller ödeyerek geldik bugüne faşizmin çok yönlü saldırılarına maruz kaldık, boyun eğmedik, diz çökmedik direndik" dedi.
 
ATILIM GAZETESİNİ SAHİPLENELİM
 
Atılım gazetesinin dayanışmanın güzel örneklerini de verdiğini ifade eden Abay konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Özgür Ülke gazetesi bombalandığında, yardıma ilk koşanlardan olduk. Bugün her zamankinden daha fazla gazetemizi sahiplenmek gerekiyor. Azgın terör koşullarında gazetemiz yayın faaliyetini sürdürüyor. Gazetemizi sahiplenmenin bir yolu, her şart altında gazetemizi satın almanızdır. Gazetemizi sahiplenmenin bir başka yolu, abone yapmaktır. Gazetemizi sahiplenmenin bir başka yolu, Karşılaştığımız bir insanımıza gazetemizi vermek için çantamızda mutlaka bir gazete bulundurmaktır. Gazetemizi sahiplenmenin bir başka yolu, gazetemizin gönüllü muhabiri olmaktır. Katıldığımız bir eylemin haberini yapmak da önemli devrimci görevdir."
 
Tutuklu bulunan sosyalist gazeteciler Adil Demirci, İsminaz Temel, Hatice Duman, Deniz Bakır, Ali Sönmez Kayar, Havva Cuştan, Pınar Gayıp, Semiha Şahin'i hatırlatan Abay, Türkiye hapishanelerinde 219 gazetecinin tutuklu bulunduğunu belirtti.