20 Eylül 2024 Cuma

Mahkemeden Peker'in beraatine övgü dolu sözler!

Çete lideri Sedat Peker'in beraatine ilişkin gerekçeli karar açıklandı. Gerekçe: Devlet ve milletin yanında olmak her Türk vatandaşının borcu ve görevi.
15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yaptığı konuşmada, "Dışarıda yakaladıklarımızın hepsini ağaçlara, bayrak direklerine astıktan sonra cezaevlerine de gireceğiz. Onları cezaevlerinde de asacağız" sözü nedeniyle yargılandığı davada beraat eden Sedat Peker'e verilen beraat kararının gerekçesi açıklandı: "Terör örgütlerine karşı devlet ve milletin yanında olmak her Türk vatandaşının borcu ve görevi olduğu..."
 
Çete lideri Sedat Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yaptığı konuşmada, "Cezaevleri de bir gün basılacak. Ancak onların hayal ettiği gibi değil. Dışarıda yakaladıklarımızın hepsini ağaçlara, bayrak direklerine astıktan sonra cezaevlerine de gireceğiz. Onları cezaevlerinde de asacağız. Boyunlarından asacağız bayrak direklerine" demiş, bu sözleri nedeniyle hakkında "Suç işlemeye alenen tahrik etmek" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile istemi ile dava açılmıştı. İstanbul Anadolu 41. Asliye Ceza Mahkemesi de 21 Haziran 2018 tarihli duruşmada, "Suç işlemeye alenen tahrik etmek" suçundan yargılanan Peker'in beraatına karar vermişti.
 
KARARDA PEKER'E ÖVGÜ DOLU SÖZLER!
 
Mahkeme gerekçeli kararını açıklarken, kararda skandal ifadeler yer aldı. Kararda "Sanık ile müdafiinin savunmaları, konuşmanın yapıldığı tarihin darbe teşebbüsünün yıl dönümü olması hususları hep birlikte değerlendirildiğinde, sanığın sözlerinin muhatabının FETÖ / PDY isimli terör örgütü üye ve sempatizanları olduğu... İsmi ne olursa olsun terör örgütlerine karşı devlet ve milletin yanında olmak her Türk vatandaşının borcu ve görevi olduğu, sanığın bu görevini kendi dünya görüşü çerçevesinde, yargılamaya konu sözleri ile kendince ifa ettiği, anılan bu sözleri sarf ettikten sonra herhangi bir şiddet içerikli olay ya da eylemin de baş göstermediği anlaşılmakla sanığın beraatına" görüşüne yer verildi.
 
'KAN BANYOSU'NDAN DA BERAAT ETMİŞTİ
 
Peker "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisi imzacısı akademisyenlere yönelik yazısı nedeniyle  "tehdit" ve "suç işlemeye tahrik" suçlamasıyla yargılandığı davada da geçtiğimiz günlerde beraat etmişti. Peker, akademisyenlere "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" demişti.