3 Ekim 2024 Perşembe

Mahkeme, istismara uğrayan çocuklar için 'itibar' raporu istedi

Adana, kuzenleri E.A.'nın cinsel istismarına maruz kalan iki çocuklar için mahkeme heyeti, "çocukların anlatımlarına itibar edilip edilmeyeceğine" dair rapor istedi. 

Adana'da 5 ve 11 yaşlarındaki iki kuzenine cinsel istismarda bulunan 17 yaşındaki E.A. hakkında, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Çocuğun cinsel istismarı" suçlamalarıyla açılan davanın 4. duruşması Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne görüldü.

Duruşmaya, tarafların avukatları ile çocukların ailesi katıldı.

Mahkeme heyeti, daha önceki duruşmada tanıklar dinlendiği için bu celsede tanıkların dinlenmesine gerek olmadığına karar verdi. Mahkeme heyeti, çocukların psikolog eşliğinde alınan ifadelerinde istismara uğradıklarını doğruladığını ancak "Çocukların anlatımlarına itibar edilip edilmeyeceğine" dair Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nden yeniden rapor alınmasına karar verdi.
 
Dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşma 12 Ocak 2021'e ertelendi.

Adana Kadın Platformu, duruşmanın ardından Adana Adliyesi Taş Binası önünde açıklama yaptı. Burada konuşan Avukat Sevil Aracı Bek, çocukların yeni travma yaşamaması için "çocukların anlatımlarına itibar edilip edilmeyeceğine" ilişkin rapor istemediklerini söyledi. Avukat Bek, davanın takipçisi olduklarını ifade etti.