21 Eylül 2024 Cumartesi

Londra'da 'Kasım Şehitler Ayı' etkinliği düzenlendi

"Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz" şiarıyla Londra'da "Kasım Şehitler Ayı" etkinliği düzenlendi.
İngiltere'nin başkenti Londra'da "Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz" şiarıyla "Kasım Şehitler Ayı" etkinliği düzenlendi.
 
Etkinlik saygı duruşu ile başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından Tutsakların Sesi Platformu adına yapılan konuşmada,  Kasım ayında ölümsüzlerin mücadelesi anlatıldı. Devrimci ve komünist tutsakların zindan direnişlerinden örnekler verilen konuşmada, bütün katılımcılara şehitlerin mücadelesini sahiplenme ve büyütme çağrısı yapıldı.
 
Geceye katılan şehit ve tutsak yakınlarını selamlayarak konuşmasına başlayan MLKP temsilcisi, "Kasım ayı boyunca devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenlerin mezarları ziyaret edildi. Ailelerimizle buluşmalar gerçekleştirerek ölümsüzlerimizi anmaya çalıştık ve anmaya devam devam edeceğiz" dedi. Konuşmada, "Zor zamanlardan, zorlu yıllardan geçiyoruz. Faşist sömürgeci diktatör, işçi sınıfı ve ezilenleri, muhalif olan devrimden, eşitlikten yana mücadele eden herkesi köle haline getirmeye çalışıyor" diye kaydetti. MLKP temsilcisi konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Dönem tereddüde yer vermeme dönemidir. Dönem cesaret dönemidir. Dönem öncü bir ruh ve pratikle öne atılanlara omuz verme, zafer için gerekli fedakarlıkları kuşanma günüdür."
 
KKÖ, KGÖ, MKP, TKPML'nin mesajlarının okunduğu gecede, ölümsüzlerin aileleri konuştu. Sahneye ölümsüzleşenlerin fotoğraflarıyla çıkan aileler, şehitlere sahip çıkma, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.
 
Kürt Halk Meclisi adına adına yapılan konuşmanın ardından Grup Sersi, Canan Sağar ve Ozan Dino'nun ezgileriyle etkinlik sona erdi.