2 Ekim 2024 Çarşamba

LÖB üyeleri Eskişehir ve İstanbul'da Berkin Elvan'ı andı

Liseli Öğrenci Birliği, Eskişehir'de düzenlediği etkinlikte Berkin Elvan'ı andı, Berkin'in isyanın, direnişin ve umudun simgesi olduğunu vurguladı. Liseliler, katledilen sıra arkadaşlarının anısıyla, mücadeleyi büyüteceklerinin altını çizdi. LÖB'lüler İstanbul'un çeşitli semtlerine de Berkin için pankartlar astı.

Liseli Öğrenci Birliği (LÖB), Eskişehir'deki Polen Kültür Evi'nde Gezi Ayaklanması sırasında polisin gaz fişeğiyle katlettiği Berkin Elvan'ı andı. LÖB'lüler ayrıca, Polen Kültür Evi'nde yer alan Okan Pirinç odasında bir Berkin Elvan kitaplığı oluşturdu.

Saygı duruşuyla başlayan anmada, yıllardır süren adaletsizlik, yoksulluk, katliamlar, açlık ve daha iyi bir yaşam talebinin karşılıksız kalmasından kaynaklı büyük öfkenin Gezi ayaklanmasıyla açığa çıktığı dile getirildi. Gezi'de açığa çıkan isyan dalgasının ülkenin dört bir yanına yayılan adalet ve özgürlük isyanı olduğu belirtilen anmada, iktidarın cevabının faşist saldırganlık olduğu kaydedildi.

Berkin Elvan'la birlikte 7 direnişçinin daha Gezi'de katledildiği belirtilen anmada, Berkin'in direnişe katıldığı için dönemin başbakanı tarafından terörist ilan edildiği hatırlatıldı. Anmada, Berkin Elvan'ı katleden polisler korunup, deliller karartılırken, Elvan ailesine pek çok kez saldırıldığına dikkat çekildi. Yıllardır süren davada polislerin kimliği ve bütün deliller ortadayken Berkin Elvan'ın eylemde olması gerekçesiyle kendi ölümünden sorumlu tutulduğu dile getirilerek, dava sürecinde yaşanan hukuksuzluklara işaret edildi.

'ARKADAŞLARIMIZIN KATİLLERİNDEN HESAP SORACAĞIZ'
Anmada yapılan konuşma şu sözlerle devam etti: "Berkin tıpkı Ali İsmail, Ethem, Mehmet gibi Gezi direnişinin bir parçası ve onurudur. İsyanın, direnişin ve umudun simgesi; halklarımızın çocuğudur. Onun düşleri gökyüzünün binbir katmanında bize yol gösteriyor. Onurlu ve adil bir geleceğe dair umudu kuşanan Berkin Elvan, en zor zamanlarımızda dahi bizlere direnme enerjisi olurken; iktidarlarının devamı uğruna bütün insani değerleri yok etmeye çalışan siyasi iktidarın bir türlü unutamadığı en büyük kabusu olmayı sürdürüyor. Berkin'in hayalleri şimdi elimizde bir meşale, yolumuzu aydınlatıyor. O ve katledilen bütün sıra arkadaşlarımız için katillerden hesap soracağız."

'BERKİN'İN BİZE BIRAKTIĞI DİRENİŞİ, MİRASI TAŞIYACAĞIZ'
Konuşmadan sonra söz alan liseliler, "Bir sıra arkadaşımız katledildi, yüzlerce Berkin Elvan var şimdi. Onların bize bıraktıkları direnişi, mirası taşıyacağız" ifadelerini kullandı. Liseliler, Gezi'de, Suruç'ta ve onlarca toplumsal olayda katledilen sıra arkadaşlarının, devrim şehitlerinin anısına sahip çıkarak, mücadeleye devam etmenin önemine vurgu yaptı.

Liseli Öğrenci Birliği ayrıca, Berkin Elvan'ın 8'inci ölüm yıldönümü sebebiyle İstanbul'un Gazi mahallesi ve Kadıköy'de pankartlar astı.