2 Ekim 2024 Çarşamba

Liseliler, Liseli Öğrenci Birliği'nin kurultaylarında buluşuyor

Liseliler, Liseli Öğrenci Birliği'nin 26-27 Şubat günlerinde İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de örgütlediği kurultaylarda bir araya geliyor. LÖB, tüm sıra arkadaşlarını hafta sonu düzenlenecek kurultaylara, söz söylemeye çağırdı. 

Liseli Öğrenci Birliği (LÖB), gerici, tektip, baskıcı, cinsiyetçi, homofobik, ezberci eğitim sistemine karşı mücadelesini sürdürüyor. Örgütlenme ve söz söyleme hakları ellerinden alınan liseliler 26-27 Şubat günlerinde İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de düzenlenecek LÖB kurultaylarda buluşacak. 

Liseliler hem kendi sorunlarını, hem genel olarak halkın sorunlarını dile getirecek ve çözüm önerileri sunmak için kurulacak kürsülerde söz alacak.

Liseli Öğrenci Birliği, sosyal medyasından şu ifadelerle kurultaylara çağrı yaptı: "Pandeminin yarattığı kriz biz liselilerin sorunlarını derinleştirdi, bu sorunları incelemek ve bu sorunlarla mücadele için yol çizmek; aile-idare çemberinde sesi kısılan tüm liseliler olarak bu sefer kürsüde olan taraf olmak için, faşizmin, cinsiyetçiliğin okullarımızda etkisini konuşmak; mücadele yöntemleri örgütlemek için, uyuşturucuya karşı mücadeleyi, meslek liselerinde staj sömürüsünü ve hak gasplarını, liseliler olarak geçinme sıkıntımızı anlatmak için, tekçi, dinci müfredata ve okullarımızdaki gerici dayatmalara karşı koymak için, inkar ve asimilasyona dayalı sisteme karşı anadilde eğitim hakkı talebimizi yükseltmek için, liselerimizde değişim gücünü mücadelemizle elimize almak için; film gösterimleri, müzik dinletileri,özgür Kürsü ve sunumlarla bir araya geliyoruz, tüm sıra arkadaşımızı LÖB saflarına, lise kurultaylarına çağırıyoruz."

LÖB Kurultayı 26 Şubat Cumartesi günü İstanbul'da 14.00'da Kadıköy Bahariye Caddesi Sosyal Araştırmalar Vakfı'nda; İzmir'de ise Alsancak Mah. Kıbrıs Şehitleri Cad. No:45 D.8'de Konak'da,Eskişehir'de de Odunpazarı'nda Polen Gençlik Külterevi'nde gerçekleşecek.