20 Eylül 2024 Cuma

Lice'deki operasyonda bir kişi katledildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen askeri operasyonda çok sayıda ev askerler tarafından katledildi, Mehmet Yıldırım isimli bir kişi katledildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kırsal Nenyas Mahallesi dün gece 22.00 sularında askerler tarafından ablukaya alındı. Ablukaya alınan mahalle helikopter ve silahlarla taranırken, içinde çocuk ve kadınların olduğu bir ev de tarandı.

Mahalledeki abluka 4 buçuk saat sonra 02.20'de sona erdi. Evlere yönelik askerin silahlı saldırısında Mehmet Yıldırım katledildi.

Yaşamını yitiren Yıldırım'ın cenazesi asker ve polisler tarafından Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na (ATK) getirildi. Uzun süre bilgi verilmeyen Yıldırım'ın ailesi, Mehmet Yıldırım'ın yaşamını yitirdiğini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya paylaşımıyla öğrendi.

Aile, cenazeyi almak için Diyarbakır ATK önüne geldi. Aileye Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneğine (MEBYA-DER), Adalet Nöbeti'nde yer alan tutsak yakınları, DEM ve DBP il, ilçe örgütü yöneticileri ile DEM Parti Milletvekili Serhat Eren de destek verdi. Kan örneği veren aileye, ilk olarak savcının gelmesinin beklendiği söylendi.