4 Ekim 2024 Cuma

Leyla Aydemir cinayeti: Müebbet alan amca Yusuf Aydemir tahliye edildi

Ağrı'da 2018 yılında dedesinin köyüne geldikten sonra kaybolan ve 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Leyla Aydemir'in davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan amca Yusuf Aydemir tahliye edildi.

Ağrı'da 2 Ekim günü Leyla Aydemir'in öldürülmesine ilişkin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada amca Yusuf Aydemir, "müebbet hapis cezası"na çarptırılmıştı. Aydemir'e cezasında indirim uygulanmadı.

Yıldırım Artam, Ayşe Artam, Besim Dursun, Hatun Dursun, Mehmet Ali Aydemir ve Musa Aydemir hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verilmişti.

Mahkeme kararından 3 ay sonra, İstinaf Mahkesi, yerel mahkemenin kararını bozarak, amca Yusuf Aydemir'i tahliye etti. Gerekçe ise, 2 yıldır hapiste olan Yusuf Aydemir'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin "ileride telafisi güç mağduriyetlerine sebebiyet vereceği" öne sürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Leyla'nın anne ve babasının avukatı Erdoğan Tunç, "İstinaf mahkemesi Leyla'nın davasında 7 sanık hakkında ki kurulan hükmü tamamen bozup geri gönderdi. Mahkeme gerekçe olarak eksik inceleme ve eksik soruşturmayla karar verildiği için bu şartlar altında mahkeme hükmünün doğru olmayacağını daha iyi araştırıldıktan, deliller daha iyi incelendikten sonra ve bir takım usule uyulmama nedeninden dolayı böyle bir karar verildi. Bundan sonra ki süreçte incelenmesi gereken deliller yeniden incelenecek ve eksik kalan işlemler tamamlandıktan sonra yeniden bir karara gidilecek" şeklinde konuştu.