22 Eylül 2024 Pazar

Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı üç işçiye mezar oldu

Gebze'de Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden 7 no?lu viyadük çöktü. Viyadüğün çökmesi sonucu 5 işçi enkazın altında kalırken üç işçi hayatını kaybetti. Otoyol projesini Limak-Cengiz Ortak Girişim Grubu sürdürüyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kısmında viyadük çalışması sırasında montajı yapılan dev beton blok, yaklaşık 30 metre yükseklikten işçilerin üzerine düştü. En az 5 işçi düşen bloğun altında kaldı.

Bir işçinin bilinci açık olarak enkaz altından çıkarıldığı 3 işçinin hayatını kaybettiği açıklanırken beton blok altındeki diğer işçiye ulaşmaya çalışılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gebze'de yol çalışması sırasında yaşanan olayla ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirdiği Kuzey Marmara Otoyolu projesini inşa eden firma Limak-Cengiz Ortak Girişim Grubu.

Daha önce de iş cinayetinin yaşandığı projenin tamamlanması için işçiler 24 saat çalıştırılıyor. İş cinayetinin meydana geldiği  7 no’lu viyadüğün Kurtköy-Liman bölümünün 30 Kasım’da açılması planlanıyordu.