7 Eylül 2024 Cumartesi

Kürtçe şarkı eşliğinde halay çeken 6 kişi gözaltına alındı

Ağrı'da bir düğünde Kürt ulusal kıyafetleri giyen ve Kürtçe şarkı eşliğinde halay çeken 6 kişi "örgüt propagandası" gerekçesiyle evlerinden gözaltına alındı. Bir başka bir düğün de polis tarafından basılarak 4 kişi gözaltına alındı. Alınanlar sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

Mersin'de Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektikleri için evleri basılarak gözaltına alınan 9 genç tutuklanırken, benzer bir saldırı Ağrı'da yaşandı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir düğünde Kürt ulusal kıyafeti giyen ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken 6 kişi "örgüt propagandası" ile suçlanarak gözaltına alındı.

İki hafta önce katıldıkları bir düğünde Kürt ulusal kıyafetleri giydikleri ve çalınan şarkılar eşliğinde halay çektikleri bahanesiyle dün sabah saatlerinde de ev baskınları yaşandı. Gökhan Rızaoğlu, Seyyit İbrahim Yardımcı, Okan Sekirden ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi ile İstanbul'dan Mutlucan Sekirden olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar "örgüt propagandası yapmak"la suçlanıyor.

Doğubayazıt'ta önceki gün gece saatlerinde de polis bir düğünü bastı. Polis baskınında düğün salonunun sahibi Ali Boran, müzisyen Şenol Aktar ve kardeşi Onur Aktar ile kameraman Abdullah Kebude gözaltına alındı. 4 kişi, TEM Şubede ifadeleri alındıktan sonra sabah saatlerinde serbest bırakıldı.