3 Ekim 2024 Perşembe

'Korkuyorsunuz çünkü olanca gücünüze rağmen kaybediyorsunuz'

Gençlik örgütleri, HDK Gençlik Meclisi Üyesi Nevroz Gülen'in tutuklanmasını kınadı. "Korkuyorsunuz çünkü olanca gücünüze rağmen kaybediyorsunuz" diyen gençlik örgütleri, birleşik mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı.

Gençlik örgütleri, HDK Gençlik Meclisi Üyesi Nevroz Gülen'in tutuklanmasını kınadı. 

SES Ankara Şubesi'nde yapılan basın toplantısında açıklamayı okuyan Selim Doğankoç, 27 Kasım'da yapılan operasyonda Nevroz Gülen, Ezgi Oral ve Tunahan Gözlügöl'ün gözaltına alındığını hatırlattı.

'GENÇLİĞİ SİNDİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ YOL DENENİYOR'
Ankara polisinin özel olarak gençliği hedef aldığını söyleyen Doğankoç, şöyle konuştu: "Gençlik mücadelesini hedef alınarak, gençliği sindirmek ve korkutmak için her türlü yol denenmektedir. Onlarca arkadaşımıza polis tarafından ajanlık, muhbirlik, iş birliği dayatılmıştır. Ankara'da gençlik örgütleri olarak düzenlediğimiz her türlü eylem ve etkinlik polis saldırısıyla engellenmeye çalışılmış, onlarca arkadaşımız defalarca gözaltına alınmıştır."

Gençliğin ve mücadelesinin kriminalize edilmek istendiğine dikkat çeken Doğankoç, gençliğin birleşik mücadelesinin engellenemeyeciğini kaydetti. Doğankoç, Nevroz Gülen'in haksızlığa karşı sokağa çıktığı için, Soma, Madımak, Suruç, 10 Ekim'de katledilenlerin anmalarına katıldığı, faşist saldırılara karşı üniversiteye sahip çıktığı için tutuklandığını söyledi.

'SURUÇ'TA BİTİREMEDİĞİNİZ 33'LER, ANKARA'DA SİNDİREMEDİKLERİNİZİZ...'
İktidarın, faşizme karşı ses çıkaran herkesi korkutmaya çalıştığının altını çizen Doğankoç, şunları ifade etti: "İktidar hiçbir koşulda mücadeleyi bırakmayan, her türlü faşist uygulamaya karşı dirençle örgütlü mücadeleyi büyüten bizlerden korkuyor. Bizler biliyoruz ki bu baskı, sindirme ve korkutma politikalarının kaynağı iktidarın yaşadığı bu korkudur.

Açık açık ifade etmek istiyoruz. Bizler Soma'da katledilen 301 madencinin hesabını sormak için 6 yıldır patronların ensesinde olanlarız. Bizler Suruç'ta katlederek bitiremediğiniz 33'leriz. Bizler Ankara'da bombalarla sindiremedikleriniziz. Bizler Ankara'yı sokak sokak gezerek adalet mücadelesini büyütenleriz. Bizler sırtını sıvazlayıp karşımıza çıkardığınız faşist çetelerin tüm saldırılarına rağmen her koşulda üniversiteyi savunanlarız. Bizler her türlü gözaltı, tutuklama, işkence, kaçırma, ajanlaştırma uygulamalarına karşı bir kez bile geri adım atmayanlarız.

Korkuyorsunuz, bu yüzden neredeyse haftada bir devrimcilerin evini basıyor, devrimcileri kaçırmaya çalışıyorsunuz. Korkuyorsunuz çünkü her koşulda mücadeleyi büyütüyoruz. Korkuyorsunuz çünkü olanca gücünüze rağmen kaybediyorsunuz."

Doğankoç, son olarak faşizme en iyi cevabı birleşik mücadeleyi büyüterek vereceklerini söyledi.

'HAKLIYIZ, BOYUN EĞMEYECEĞİZ'
Ardından gözaltına alınanlardan Tunahan Gözlügöl, konuştu. Demokratik eylemlere katıldıkları için gözaltına alındıklarını söyleyen Gözlügöl, asılsız bir ihbar üzerine soruşturmanın açıldığını belirtti. Gözlügöl, "İhbarın nereden geldiği açıktır. Dosyada sosyal medya paylaşımları önümüze getirildi, çok anlamsız şeyler terör propagandası olarak atfedildi" diye konuştu.

Gülen'in gözaltı sırasında asla boyun eğmediğini söyleyen Gözlügöl, "Nevroz haklı olduğunu biliyordu, bütün herkes de haklılığımızdan boyun eğmeyeceğimizi biliyor" dedi.

HDP Ankara Eşbaşkanı Coşkun Parlak, gençliğin mücadelesinin engellenemeyeceğini belirterek, "Gençlik umuttur, umut dimdik ayakta" dedi.

'FAŞİZME DİRENMEMİZ EGEMENLERİ KORKUTUYOR'
Birleşik Gençlik Meclisleri'nden Deniz Akbıyık ise Gülen'in tutuklanmasını birleşik mücadeleye bir saldırı olarak değerlendirdi. Akbıyık, "Gençliğin omuz omuza faşizme direnmesi egemenleri korkutuyor" dedi.