3 Ekim 2024 Perşembe

'Korkmuyoruz, yılmıyoruz ve bıkmıyoruz'

HDP Osmaniye İl Eşbaşkanlarının gözaltında tutulmasına ilişkin kentte düzlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Polisin tüm engellemelerine rağmen yapılan açıklamada, "Korkmuyoruz, yılmıyoruz ve bıkmıyoruz" denildi.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 4 Kasım'da yapılan ev baskınlarında HDP Osmaniye İl Eşbaşkanları Kadriye Tören ve Ali Coşkun ile yöneticileri Celal Aydın, Mehmet Yıldırım, Osman Atilla ve Devran Demir gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan Aydın, Yıldırım, Atilla ve Demir 4 Kasım'da serbest bırakıldı. 

HDP Osmaniye İl Eşbaşkanları Tören ve Coşkun'un emniyetteki işlemleri devam ediyor. Tören ve Coşkun hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüte eleman kazandırmak" iddiasıyla işlem yapıldığı öğrenildi.

POLİS AÇIKLAMAYA KATILIMI ENGELLEDİ
HDP Osmaniye İl Örgütü, milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Tülay Hatimoğulları ile PM üyeleri, Adana ve Mersin İl Eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında gözaltıları protesto etti. HDP Osmaniye Merkez İlçe Örgütü binasında yapılan açıklama nedeniyle polis, bina ve çevresini ablukaya aldı. 

Açıklamaya katılanları copları gösterek tehdit eden polisler, vekillerin dışında kimsenin dışarıya çıkmasına izin vermedi. 

Mezapotamya Ajansı muhabiri Hamdullah Kesen'e iki kez GBT işlemi yapan polis, üzerindeki kimliklerin görüntüsünü aldı. Gazeteci Kesen'in çalışmasının engellenmesi üzerine avukatlar müdahale etti.

'YILMIYORUZ VE BIKMIYORUZ'
Polisin tutumuna tepki gösteren Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, seslerinin kısıtlamaya çalışıldığını ifade ederek, tüm baskı ve engellemelere rağmen mücadeleyi yükseltip geri adım atmayacaklarını söyledi. Hatimoğulları, gözaltında olan eşbaşkanların serbest bırakılmasını istedi.

İktidarın her alanda baskıyı artırarak, kendilerini nefessiz bırakmak istediğini belirten Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ise partilerine yönelik baskı ve saldırıların gün geçtikçe arttığına değinerek, "Korkmuyoruz, yılmıyoruz ve bıkmıyoruz. Mücadelemiz devam edecek" dedi.

Açıklama sonrası polis dağılan herkese GBT yaptı.