21 Eylül 2024 Cumartesi

Koçyiğit: Kadın mücadelesi yürütenler asla geri adım atmayacak

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Kocyiğit, ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş ve SKM Genel Sözcüsü Aktaş ile SKM MYK üyelerin yönelik gözaltı saldırısına tepki gösterdi. AKP'nin kadın düşmanlığı üzerine kurulu olduğunu kaydeden Kocyiğit, kadın mücadelesi yürütülenler olarak baskılar karşısında asla geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edremit İlçe Eşbaşkanı Sevim Özden ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Deniz Aktaş ile SKM MYK üyelerine yönelik gözaltı saldırılarına tepkiler sürüyor.

HDP İzmir Kadın Meclisi ve TJA, HDP il binası önünde "Baskılar kadın mücadelemizi engelleyemez" yazılı pankart açarak sosyalist kadınlara yönelik saldırıyı protesto etti.

HDP Milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Ayşe Sürücü, Remziye Tosun, Muazzez Orhan'ın katılımıyla yapılan eylemde basın açıklamasını HDP Kadın Meclisi İzmir Sözcüsü Didar Gül okudu.

AKP-MHP erkek ittifakının, her geçen gün kadınlara yönelik saldırılarına hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Gül, "Bu sabah, Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde Edremit İlçe Eşbaşkanımız Sevgi Özdem'in evi basılarak kendisiyle beraber evinde bulunan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Genel Sözcüsü Hatice Deniz Aktaş ve SKM MYK üyeleri Çiçek Otlu, Satiye Ok, Züleyha Mangan, Ezgi Bahçeci, Tanya Kara, Ebru Yiğit gözaltına alındı" dedi.

TÜM KADINLARA ÇAĞRI: BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTELİM
AKP-MHP erkek ittifakının kadınlara yönelik saldırıları artarken tüm kadınlara seslenen Gül, şu çağrıyı yaptı: "Gelin hayatlarımız hakkında karar almak isteyenlere karşı birlikte sesimizi yükseltelim. Gözaltındaki arkadaşlarımızın verdiği mücadeleyi yargılayamazsınız. ESP-SKM'li kadınları derhal serbest bırakın."

Ardından söz alan HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, kayınbiraderi tarafından tecavüze uğrayan evli olduğu adam tarafından katledilen Ayşe Altınmakas'ın failleri serbest bırakılırken İzmir'de Pınar Gültekin için eylem yapan kadınları işkence ile gözaltına alan zihniyetin bu sabah sosyalist kadınları ev baskınıyla gözaltına aldıklarını vurguladı.

KOCYİĞİT: AKP TÜM VARLIĞINI KADIN DÜŞMANLIĞI ÜZERİNE KURMUŞ
"İşte bunu yapanların kadın düşmanı olduğunu çok iyi biliyoruz" diyen Kocyiğit, AKP'nin tüm varlığını kadın düşmanlığı üzerine kurduğunu vurguladı. Kocyiğit, "AKP'nin tek gündemi var o da kadını eve kapatmak. Kadın üzerinden yeni bie toplum inşa etmek istiyorlar; biat eden, itiraz etmeyen" dedi.

Kısa süre önce Rosa Kadın Derneğinin ve TJA aktivistlerini gözaltına alanlarla SKM ve ESP'lilerin gözaltına alanların aynı zihniyet olduğunun altını çizen Kocyiğit, "Bunlar kadın düşmanıdır" diye vurguladı.

'ASLA AMA ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
Kocyiğit, iktidara seslendi ve şöyle konuştu: "Kadın mücadelesi yürütenler olarak, Türkiye'nin neresinde olursak olalım, erkek iktidara, erkek akıla karşı mücadeleye devam edeceğiz. Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar asla ama asla geri adım atmamızı sağlayamaz."