27 Temmuz 2024 Cumartesi

Koçyiğit gündemi değerlendirdi

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit, iktidarın yeniden "Yenikapı ruhu" yaratmak istediğini belirtti. Koçyiğit, iktidarın yeni tuzaklarına karşı mücadele çağrısı yaptı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Siyasetçilere ağır cezaların yağdığı Kobanê davasını hatırlatan Koçyiğit, Kobanê davasının IŞİD'in kaybettiği Kobanê'den intikam alma davası olduğunun altını çizdi. Koçyiğit, IŞİD Kobanê'yi ele geçirmiş olsaydı bu davanın açılmayacağını söyledi.

Yeniden bir "Yenikapı ruhu" yaratılmak istendiğini belirten Koçyiğit, "Yeniden bir müesses nizamın inşası için aslında adım atılmaktadır Bunu taşları döşenmektedir. Burada herkesin bir kez daha bu dava ve bu davayla eş zamanlı gelişen olaylara yakından bakması ve iktidarın kurduğu bu yeni tuzaklara karşı da hepimizin çok daha duyarlı olup yan yana durarak, bu süreci ilerletmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi.

Koçyiğit, 31 Mart yerel seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu da değerlendirdi. Koçyiğit, "31 Mart seçimleri Türkiye'de yeni bir harita açığa çıkardı. Türkiye'nin birçok yerinin ala ve mora boyanmasında partimizin ciddi bir emeği ve katkısı olduğunun altını çizmek istiyoruz. Ama devraldığımız belediyeler tam bir batık halinde. Kayyım borçları neredeyse temel hizmetleri yürütmeyeceğimiz bir pozisyonu açığa çıkarmış. Bugün kayyımların belediye borçlarının ortadan kaldırılması için bir teklif verdik. Ve bu dönemde halkın parasını kim yemişse, halkın parasını kim zimmetine geçirmişse bunlar açığa çıksın ve halkın parası ile kendilerine lüks banyolar, yatlar, katlar edinenler kayyımlara da bu borçların rücu edilmesi onlardan tahsil edilmesi gerekiyor. Bu çağrıyla bitirmek istiyorum. Bütün demokratik kamuoyundan da kayyım borçları konusunda duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade ediyorum."