24 Eylül 2024 Salı

Kobanê ve Rakka'da halk Türk devletini protesto etti

Kobanê ve Rakka halkları, Türk devleti ve çetelerinin saldırılarının son bulması ve Özerk Yönetimin tanınması için eylemler yaptı.

Kuzey ve Doğu Suriye halkları Kobanê ve Rakka'da yaptıkları yürüyüşlerde işgal saldırılarını lanetledi, özerk yönetimin tanınması istedi.

Kobanê'de işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı Savaş Gazileri'nin çağrısıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Özgür Kadın Meydanı'nda bir araya gelen Kobanê halkı, Şehit Agit Meydanı'na kadar yürüdü. Eyleme Özerk Yönetim, Şehit Aileleri Meclisi, Kongra Star, TKŞ, JKŞ, CKŞ ve PYD üyeleri de katıldı.

Kobanê Yaralı Evi üyesi İsmail Hemo yaptığı konuşmada, Türk devletinin işgal saldırılarını kınadıklarını dile getirdi. İşgal güçlerinin her gün sivilleri bombaladığını vurgulayan Hemo, son olarak IŞİD'e karşı savaşta gazi olanların da hedef alındığını dile getirdi. Hemo, saldırıların bir an önce sona ermesini istediklerini ifade etti.

‘ÖZERK YÖNETİM KRİZİN ÇÖZÜMÜDÜR'
Rakka'da da Suriye Gelecek Partisi üyeleri "Özerk Yönetim temsilcimizdir" şiarıyla eylem gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde Eski Köprü'den Özerk Yönetim binasına kadar yürüyüş yapıldı.

Yürüyüş sonunda açıklama yapan Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Sîham Dawûd, Suriye krizinin temel nedeninin Şam hükümetinin baskıcı zihniyeti olduğunu belirtti. Özerklik sisteminin krizi çözecek tek proje olduğunu belirten Dawûd, "Kuzey ve Doğu Suriye halkı ve siyasi güçler ortak yaşamı kurarak krizi aştı ve etnik çelişkilerden uzak durdu. Ortak sivil, askeri ve siyasi yönetimler kurarak DAİŞ gibi radikal bir grubu bölgeden çıkardılar. Bu gelişme bütün Suriye için umut oldu. Özerk Yönetim Projesi Suriye kaosunun çözümünün temeli olduğunu ispat etti" dedi.

Dawûd açıklamanın sonunda tüm devletlere Özerk Yönetim'i resmi olarak tanıma çağrısı yaptı.