21 Eylül 2024 Cumartesi

'Kobanê kararı yok hükmündedir'

Kobanê davasında verilen 400 yıla varan hapis cezası kararını protesto eden DEM Parti Konya İl Örgütü, kararla siyasi darbe yapıldığını vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Konya İl Örgütü, Kobanê davasında verilen kararı protesto etti. DEM Parti Konya İl binasında yapılan açıklamada söz alan Mulla Şimşek, Türkiye'nin hukuk ve yargı tarihine kara bir lekenin daha sürüldüğünü belirtti, "Çetelerin, mafyaların, kol gezdiği Kürtleri asit kuyularında katleden, binlerce faili meçhul cinayet işleyen JİTEM davalarının aklandığı bir süreçte Kürtler, devrimci ve sosyalist siyasetçiler cezalandırılıyor" dedi.

Sincan'da AKP-MHP yargısı tarafından bir hukuk katliamına imza atıldığını söyleyen Şimşek, "Kürt siyasetçilere toplamda yüzlerce yıla varan hapis cezaları verilmiştir. Türkiye'de yargı diye bir şey kalmamıştır. Kobanê davasında bir hukuki, siyasi darbe daha gerçekleştirilmiştir" dedi.

Şimşek, normalleşme ve yumuşama mesajlarının verildiği süreçte, HDP'nin Kürt siyasetinin, devrimcilerin ve demokratların, iktidar tarafından siyaset sahnesinden silinmek istendiğini vurgulayarak, "Ama çok iyi bilsinler ki, biz Kürtler, emekçiler, yoksullar yine her zaman olduğu gibi sahada omuz omuza dayanışarak bu kirli kararları boşa çıkaracağız, arkadaşlarımızı bir gün mutlaka özgürleştireceğiz" diye konuştu.

İktidarın kararla bir kez daha DAİŞ'in yanında olduğunu gösterdiğini vurgulayan Şimşek, mücadelelerinin devam edeceğini, ezilen halklarla birlikte kazanacaklarını ifade etti.