2 Ekim 2024 Çarşamba

Kızıl Okyanus LGBTİ+: Kürdüm, lubunyayım, alandayım

Newroz kutlama alanlarında homofobik/transfobik saldırılara ilişkin açıklama yapan Kızıl Okyanus LGBTİ+, "Son olarak; LGBTİ+fobiye teslim olmadığımızı, alanların,meydanların, sokakların biz olduğunu ve hiçbir alanı terk etmeyeceğimizi bir kere daha yineliyoruz. Kürdüm, lubunyayım, alandayım" denildi. 

Kızıl Okyanus LGBTİ+, 2022 Newroz kutlama alanlarında yaşanan transfobik/homofobik saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Savaşa, inkara, asimilasyona, faşizme, kadın ve LGBTİ+ düşmanlığına karşı "Newroz ateşlerini yükseltiyoruz" diyerek alanlara çıktıklarını belirten Kızıl Okyanus LGBTİ+ İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere birçok alandan homofobik/transfobik saldırıların olduğunu ifade etti.

'ESKİŞEHİR'DE ÜYELERİMİZE SİSTEMATİK SALDIRI'
Açıklama şöyle devam etti: "Eskişehir Newroz alanında bulunan bir grup erkek, Eskişehir Kızıl Okyanus LGBTİ+ üyelerimize ellerinde tuttukları bayrağın neyi temsil ettiğini sordular ve sorularının ardından üyelerimize yönelik nefret söylemleri sarf etmeye, sözel şiddet uygulamaya başladılar. Bu saldırı sistematik bir şekilde devam ederken üyelerimiz Tertip Komitesi'ne ulaştı. Bir üyemiz Tertip Komitesiyle birlikte sistematik saldırıya müdahale etmeye gittiğinde üyemizin elinden LGBTİ+ bayrağını çekerek yırttılar. 5-6 kişilik bu saldırgan grup, Tertip Komitesinin müdahalesiyle üyelerimizden uzaklaştılar ancak Newroz boyunca üyelerimize yönelik sistematik saldırılarını ara ara devam ettirip üyelerimizi huzursuz etmeye devam ettiler. 

'BAYRAKLARIMIZ DALGALANMAYA DEVAM EDECEK'
LGBTİ+'lar toplumsal mücadelenin her alanında, kutlamalarda, eylemlerde kendi kimlik ve yönelimlerini belirten materyaller ile bulunmaya devam edecek. Özgürlüğün, direnişin günü olan Newroz alanlarında geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da bayraklarımız dalgalanmaya devam edecek. 

'TERTİP KOMİTESİNİ DAHA DENETLEYİCİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Kimler tarafından uygulandığı fark etmeksizin; LGBTİ+fobi ile uzlaşmıyor ve affetmiyoruz. Kızıl Okyanus LGBTİ+ olarak eşitlik olmadan kardeşliğin olmayacağını tekrar hatırlatıyoruz. Gerçekleştirilen transfobik/homofobik saldırılara karşı daha hazırlıklı ve daha planlı olunulması için Tertip Komitelerini Newroz öncesi birlikte planlamalar yapmaya ve daha fazla denetleyici olmaya çağırıyoruz. 

'KÜRDÜM, LUBUNYAYIM, ALANDAYIM'
Son olarak; LGBTİ+fobiye teslim olmadığımızı, alanların,meydanların, sokakların biz olduğunu ve hiçbir alanı terk etmeyeceğimizi bir kere daha yineliyoruz. Kürdüm, lubunyayım, alandayım."