3 Ekim 2024 Perşembe

Kılıçdaroğlu'ndan Çakıcı'ya suç duyurusu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Alaattin Çakıcı hakkına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden organize çete lideri Alaattin Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Açıklama yapan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Çakıcı hakkında hakaret ve tehdit suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

Avukat Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi: "'Mafya Bozuntusu' tanımlamasına muhatap, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında; Hakaret ve Tehdit suçlarından suç duyurusunda bulunduk. Seviyesizliğin hesabını soracağız!"

CHP'DEN AÇIKLAMA: SİZDEN KORKMADIK Kİ, GÖLGENİZDEN KORKALIM
Bu arada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin 39 ilçe ve 14 ilçe belediye başkanı konuya ilişkin açıklama yaptı. 

İktidarın, Çakıcının tehditlerine sessiz kalmasını eleştiren Kaftancıoğlu, "Bu fütursuz cesaret gösterisi, ülkedeki yönetim boşluğunun, devlet otoritesi eksikliğinin, kısacası bitmiş bir iktidarın mafya yapılanmalarından medet ummasından başka bir şey değildir.

Talimatlı tetikçiler, durumdan vazife dahi çıkaramazlar. Onların kulağına fısıldanır. Burada sözlerimizin muhatabı, Türkiye'yi 90'lı yıllarda olduğu gibi siyaset-mafya-ticaret ekseninde yönetmek isteyen iktidarsızlardır. Kimse yaşamaktan zevk aldığı karanlık dehlizlere, ülkeyi taşımaya çalışmasın. Ne güçleri ne nefesleri yeter. 

Gece yarısı televizyonlara bağlanma ihtiyacı hisseden İçişleri Bakanı, bu tehdit karşısında hala sus-pus ise, ya devlet adamı değildir ya tetikçinin destekçisidir ya da her ikisi birdendir. Sizden korkmadık ki, gölgenizden korkalım."