6 Ekim 2024 Pazar

KESK'ten iktidara: Filistin halkıyla göstermelik dayanışmaya son verin

KESK Yürütme Kurulu, Filistin halkının göstermelik kınamayla, hamasi nutuklarla değil İsrail ile askeri, ticari, diplomatik tüm ilişkilerin kesilmesiyle destekleneceğini vurguladı. 

KESK Yürütme Kurulu, siyonist İsrail'in emperyalist, işgalci politikalarının hedefi Filistin'e yönelik saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Hükümetin Filistin meselesine pragmatist ve siyasal İslamcı ideoloji penceresinden yaklaştığı kaydedilen açıklamada, iktidarın İsrail ile geçmiş iktidarların yürüttüğü geleneksel devlet politikalarını derinleştirerek yürütmeye devam ettiği vurgulandı. 

AKP iktidarının son gelişmelerle birlikte bir yandan İsrail'le askeri ve siyasi iş birliğini yürütürken diğer yandan göstermelik kınamalarla durumu idare etmeye, kendi tabanındaki geleneksel anti Siyonist tepkiyi kullanarak çözülen tabanını konsolide etmeye çalıştığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İsrail'in işgal ve ilhak uygulamalarının, emperyalist saldırılarının protesto edilmesi kuşkusuz haklı ve gereklidir. Burada eleştiri konusu olan iktidarın kendisi gibi düşünmeyenlere sokağı yasaklaması, hakları ve özgürlükleri tanımayan baskıcı tutumudur. Sadece kınama ve kendi kitlelerini elçilikler önüne yürütmek ise yeterli değildir. AKP iktidarının asıl yapması gereken İsrail ile her tür diplomatik, ticari ve askeri ilişkinin kesilmesidir. Ancak bizler biliyoruz ki Filistin halkının özgürleşmesi ancak emperyalizme karşı verilecek mücadele ile mümkündür. 

KESK, Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin'i yaratmak için işgalci Siyonist İsrail'e ve emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındadır. KESK olarak İsrail'in Filistin halkına karşı soykırımı andıran saldırısını kınıyor ve AKP-MHP iktidarını Türkiye'nin İsrail'le olan bütün askeri, ticari, diplomatik ilişkisini kesmesi için gerekli bütün adımları atmaya çağırıyoruz."