19 Eylül 2024 Perşembe

KESK'li kadınlar 25 Kasım etkinlik takvimini açıkladı

KESK'li kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü etkinlik takvimini açıkladı.
KESK'li kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü etkinlik takvimini SES Genel Merkez binasında düzenleyeceği basın toplantısıyla açıkladı.
 
Basın toplantısına KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, KESK Mali Sekreteri Elif Çuhadar ve BES Genel Kadın Sekreteri Banu Aykaç katıldı.
 
Basın toplantısında konuşan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, "Ataerkil kapitalist sistemin yarattığı eşitsizlik ve ayrımcılığın derinleşerek devam ettiği, dünyanın dört bir yanında baskıcı devlet politikalarının kadınlar üzerinde şiddetini eksik etmediği bir ortamda biz kadınlar 25 Kasım'a giderken; diktatörlüğe, militarizme ve erkek egemenliğine karşı mücadelenin simgesi olmuş Mirabel kız kardeşleri saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.
 
Milliyetçiliği, muhafazakârlığı ve savaş politikalarını arkasına alarak uygulanan neoliberal ekonomik uygulamalarının cinsiyet ayrımcılığını pekiştirip derinleştirirken, kadın emeği esnek parçalı istihdamın vazgeçilmez unsuru haline getirilerek değersizleştirildiğini ifade eden Atasoy, "Ekonomik krizin faturasını bir yönüyle esnek-güvencesiz çalışmayı yaygın hale getirerek kadın emekçilere kesmeye çalışan AKP iktidarı, sosyal güvenlik kesintileriyle de kadınların eve kapanarak erkeğe ve devlete daha fazla bağımlı hale getirilmesi arayışlarına hız kesmeden devam ediyor" diye kaydetti.
 
"Yoksulluğa, güvencesizliğe ve şiddete karşı mücadelede buluşuyoruz" şiarıyla 19-25 Kasım tarihleri arasında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü etkinlikleri yapacaklarını söyleyen Atasoy, bir hafta boyunca yapacakları etkinlikleri şöyle sıraladı:
 
-Hafta boyunca iş yerlerinde kurulacak stantlarda bildirilerimizi dağıtacak, iş yeri yemekhanelerinde, toplantı salonlarında hazırlanan bildirilerimizi okuyarak kadın emekçileri alanlara çağıracağız.
 
-20 Kasım Salı günü iş yerleri önünde basın açıklamaları yapacağız.
 
-22 Kasım Perşembe günü tutuklu kadın üyelerimize dayanışma kartları göndereceğiz.
 
-24 Kasım Cumartesi günü  ''Biz Kadınlar Krizin Yükünü Taşımayacağız'' konulu söyleşiler, paneller, film gösterimleri, kadın buluşmaları düzenleyeceğiz. 
 
-25 Kasım Pazar günü tüm illerde kadın platformlarıyla, siyasi partilerden, emek meslek örgütlerinden kadınlarla ortak meşaleli yürüyüşler, basın açıklamaları, oturma eylemleri ve mitingler örgütleyeceğiz.
 
-Bir hafta boyunca şube binalarımıza "Yoksulluğa, güvencesiziğe ve şiddete karşı kadınların mücadelede buluşuyor'' yazılı pankartlar asacağız.
 
-Krizin faturasının emekçilere kesilmeye çalışıldığı, ekonomik daralma ve sendikalaşma bahaneleriyle işten çıkarmaların yoğunlaştığı bu süreçte pek çok yerde işçi direnişleri büyümüş, bu direnişler faşizan saldırıların hedefi olmuştur. Bu nedenle tüm illerde var olan işçi direnişleriyle dayanışma amaçlı kadınlarla buluşma etkinlikleri, destek ziyaretleri gerçekleştireceğiz.
 
Atasoy son olarak şu çağrıyı yaptı:
"Her türlü şiddetin son bulduğu, tacizin tecavüzün, istismarın, kadın cinayetlerinin, savaşın olmadığı; eşit, özgür, laik ve demokratik bir ülkede barış ve huzur içinde yaşamak hakkımız.  Sen de gel,  güç kat 'El ele kadın dayanışmasıyla şiddetsiz bir dünyaya' birlikte yürüyelim..."