2 Ekim 2024 Çarşamba

KESK İstanbul Şubeler Platformu gözaltıları kınadı

KESK İstanbul Şubeler Platformu, HDP'ye yönelik gözaltı saldırısını kınadı, emek ve demokrasi güçlerine mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, HDP'ye yönelik gözaltı saldırısına karşı basın toplantısı düzenledi.

Eğitim-Sen 2 Nolu Şube'de yapılan toplantıya, çok sayıda sendika yöneticisi katıldı. 

KESK İstanbul Şubeler Platformu adına açıklama yapan Eğitim-sen 6 No'lu Şube Başkanı Beyzade Sayın, AKP'nin siyasallaştırdığı yargı eliyle askeri darbe dönemlerinde dahi asgari olarak gözetilen hukuk normlarını ayaklar altına alarak muhalif kesimlere yönelik operasyonlarına bir yenisini daha eklediğini belirtti. Sayın, operasyonun AKP'nin; ekonomik ve siyasi politikalarına rıza üretememesi, biriken öfkeyi zorla bastırmak istemesi, kendi iktidarını sürdürmek ve krizi yönetilebilir kılmak için gerçekleştirdiğini söyledi.

Operasyonun politikasızlığın ve çözümsüzlüğün polisiye yöntemlerle örtülmeye çalışılması olduğunu kaydeden Sayın, "Açık ki, 'Ankara'nın karanlık dehlizlerinde' masa başı stratejilerle ülkenin değil kendilerinin geleceğinin kurtarılmasının senaryoları hayata geçirilmektedir. İktidar ömrünü uzatma pahasına ülkeyi karanlık ve derinleştirdiği kutuplaştırma nedeniyle tehlikeli bir noktaya sürüklemektedir. Demokrasi, barış ve laiklik gibi taleplere yönelik çağrılara kulak tıkayan, şiddeti tırmandıran, temel hak ve özgürlükleri askıya alan, devletin zor aygıtlarını siyasal amaçları için kullanan iktidar bilmelidir ki, hukuk bir gün kendilerine de lazım olacaktır" dedi.

Operasyonu kınayan Sayın, emek ve demokrasi güçleri olarak bu hukuksuzluklara cevaplarının her zamankinden daha fazla dayanışma ve birlikte mücadeleyi yükseltmek olacağını kaydetti.