3 Ekim 2024 Perşembe

KESK: Boğaziçi direnişi onurumuzdur

Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışma içinde olduklarını kaydeden KESK İstanbul Şubeler Platformu, direnenleri selamladı. Eylemde, kayyumların gideceği ve hukuksuzlukların hesabının sorulacağı vurgulandı. 

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Boğaziçi Üniversitesi direnişinin birinci yılında direnişçilerle dayanışma eylemi düzenledi. Kadıköy Rıhtım’da yapılan eylemde, "Boğaziçi direnişi onurumuzdur, yaşasın özerk demokratik üniversite” yazılı pankart açıldı. 

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki demokratik direnişi hedef alan ve tehdit edenlerin, sadece üniversitelerde değil, yaşamın her alanında demokrasiyi, kamu yararının, hukuk devletini, adaleti, liyakati, laikliği ortadan kaldırmak istediğinin altını çizilen açıklamada, eğitim ve bilim emekçileri olarak Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin yanında oldukları kaydedildi. 

Açıklamada, şu talepler sıralandı:
🔹"Cumhurbaşkanı tarafından hedef gösterilip kayyum rektör tarafından şikayet edilen, bu nedenle de siyasi hesaplarla cezaevine gönderilip arkadaşlarından, ailesinden ve eğitim hayatından hukuksuzca koparılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen’in serbest bırakılmasını, 
🔹Hukuksuzca işten atılan iş yeri temsilcimiz Can Candan’ın görevine iade edilmesini, sözleşmesi yenilenmeyen Mohan Ravichandran’ın sözleşmesinin yenilenmesini, dersleri kapatılan Feyzi Erçin, Özcan Vardar ve Seda Binbaşgil’e derslerinin iade edilmesini, 
🔹Üniversitede rektör atama uygulamasına son verilmesini, 
🔹Üniversitelerin yönetim modelinin, akademisyenlerle sınırlı olmayan, finansmana dayalı ve kamusal denetime açık, demokratik-katılımcı ve özerk bir yapıya kavuşturulması."

Açıklama şu ifadelerle sona erdi: "Unutulmamalıdır ki kayyumlar gidecek ve yapılan hukuksuzlukların hesabı sorulacaktır."