20 Eylül 2024 Cuma

KESK: Arkadaşlarımızdan da Taksim'den de vazgeçmiyoruz

1 Mayıs tutsaklarının serbest bırakılmasını ve gözaltı saldırılarının derhal son bulmasını isteyen KESK, "Arkadaşlarımızdan da Taksim'den de vazgeçmiyoruz" dedi. 

İstanbul'da 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının engellenmesi ve Taksim iradesinden vazgeçmeyenlere yönelik gözaltı ve tutuklama saldırıları  Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), "1 Mayıs tutukluları serbest bırakılsın, gözaltılar son" şiarıyla basın toplantısı düzenledi. 
 
KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, 27 kişinin gözaltında bulunduğu, 54 kişinin ise tutuklandığını hatırlattı. Karagöz, "Bu şekilde ne 1 Mayıs'ta hukuku ayaklar altına aldıkları gerçeğini değiştirebilirler ne de yeni saldırı yasaları ve paketlerine karşı gözdağı vererek bizleri sindirebilirler. Aksine bu saldırılar birlikte ve ortak mücadeleye, emekçilerin dayanışmaya olan ihtiyacını bilince çıkarmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar Taksim'in 1 Mayıs alanı olduğunu ve öyle de kalacağı gerçeğini değiştiremeyecekler. KESK olarak, tüm emek, meslek ve demokrasi güçlerini 1 Mayıs'a katıldığı gerekçesiyle gözaltı ve tutuklama operasyonlarına karşı seslerini yükseltmeye, dayanışma içinde olmaya ve mücadeleyi ortaklaştırmaya çağırıyoruz. Arkadaşlarımızdan da Taksim'den de vazgeçmiyoruz. Gözaltı ve tutuklamalar derhal son bulmalı, tutuklananlar, gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.