4 Ekim 2024 Cuma

KESK, Adalet Nöbeti'ni ziyaret etti

KESK ve TÜMBEL-SEN, Şenyaşarlar ailesini Adalet Nöbetleri'nin 269. gününde ziyaret etti.  Kamu emekçileri birlikte adalet mücadelesi yürüteceklerini kaydetti. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Varol Öztorun ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL SEN) MYK üyesi Neval Arda'nın yer aldığı heyet, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda aileyi ziyaret etti. KESK Urfa Şubeler Platformu'nun eşlik ettiği heyeti, aile "Sadece adalet istiyoruz" yazılı döviz ile karşıladı.

KESK MYK Üyesi Varol Öztorun, KESK'in il gezileri kapsamında aileyi ziyaret ettiklerini belirtti. Urfa'da ilk ziyaretlerini Şenyaşar ailesine yaptıklarını, Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesinin yanında olduklarını ifade eden Öztorun, "Katliam göz önünde yapılmasına rağmen hukukun işlememesi canımızı acıtıyor" dedi. Katliamın Suruç Devlet Hastanesi'nde gerçekleştiğine dikkat çeken Öztorun, "Aradan 3 yıl 6 ay geçmiş, ancak dava açılmadıysa burada bir adaletsizlik vardır. Aile 269 gündür adliye önünde adalet arayışını sürdürüyor. Aile sadece kendileri için değil, Türkiye'de adalet talebi olan herkes için nöbet tutuyor. Adaletin olmadığını Suruç ve 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda gördük. Şenyaşar ailesinin yaşadığı adaletsizlikte savcılar değiştirilerek hukukun önü tıkanıyor. Hala bir adım atılmış değil. KESK olarak ailenin adalet arayışının yanında olduğumuzu bir kez daha dile getirmek için buraya geldik. Adalet yerini bulana kadar yanlarında olacağımızı tekrarlıyorum" ifadelerini kullandı.

Ferit Şenyaşar, adalet mücadelesinin devam ettiğine vurgu yaparak, "Türkiye'de büyük bir kriz altında mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu kriz sadece ekonomik değil, bu krizin temelinde adaletsizlik, hukuksuzluk var. Bu adaletsizlik devam ettiği sürece bakanların değiştirilmesi bir anlam teşkil etmeyecek. Haklı bir mücadelemiz var, ziyaretler bize cesaret veriyor. Mücadelemiz dayanışma ile devam ediyor. KESK heyetine teşekkür ediyoruz. Adalet arayışımızda ısrarcıyız. Sadece kendimiz için adalet istemiyoruz. Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet diyoruz" şeklinde konuştu.

Heyet konuşmaların ardından aile ile birlikte bir süre Adalet Nöbeti tuttu. Bu esnada görüntü alan polislere tepki gösteren anne Emine Şenyaşar, "Peşimizi bırakın gidin katilleri bulun" dedi. Heyet ardından alandan ayrıldı.