2 Ekim 2024 Çarşamba

Kerem Pehlivan ölümsüzlüğünün birinci yılında anıldı

ÖTSP, Rojava'da yaşamını yiterin Kerem Pehlivan'ı ölümsüzlüğünün birinci yılında andı. Tüm baskı ve saldırılara rağmen devrim şehitlerinin anılacağı vurgulanan anmada, anılarına bağlılık sözü verildi.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Rojava'da ölümsüzleşen komünist savaşçı Kerem Pehlivan'ı (Demhat Günebakan) ölümünün birinci yılında andı.

İstanbul'da düzenlenen anmaya Pehlivan'ın ailesi de katıldı. Anmada, Günebakan şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu sırasında, hep bir ağızdan Adnan Yücel'in "Biz Kazanacağız" şiiri okundu.

Ardından Komünist savaşçı Kerem Pehlivan'ın mücadele yaşamını anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

'İNATLA ÖLÜMSÜZLERİMİZİ ANACAĞIZ'
Duygusal anların yaşandığı anmada ÖTSP adına yapılan konuşmada, şunlar kaydedildi: "Bizler asla ölümsüzlerimizi anmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizi her defasında buradan vurmaya çalışıyorlar. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, ölümsüzlerimizi inatla alacağız. Onlar bizim damarlarımızdan biri, bu partiyi bize miras bırakan ölümsüz yoldaşlarımızdır. Anılarına bağlılıkla mücadeleye devam edeceğiz."

Anma, Kerem Pehlivan'ın mücadele hayatı ve anılarına ilişkin konuşmalar yapıldı.