4 Ekim 2024 Cuma

KBDH milislerinden Diyarbakır'da polis ve bekçilere EYP'li eylem

KBDH milisleri, 19 Aralık hapishaneler katliamında yaşamını yitiren devrimci tutsaklar ve Kandıra Hapishanesi'nde yaşamını yitiren Garibe Gezer için Diyarbakır'da polis ve bekçilere bombalı eylem gerçekleştirdi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) milisleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesi Saraykapı'da polis ve bekçilere yönelik el yapımı patlayıcılarla (EYP) eylem düzenledi.

Eyleme ilişkin yapılan açıklamada, "AKP-MHP faşizmi 19 Aralık zindan katliamının yıldönümünde binlerce devrimci tutsağı tecrit, işkence ve baskı politikaları ile katletmeye devam ediyor" denildi.

Toplumsal mücadelesinin yükselerek sokaklara taştığı dönemlerde hapishanelerde devrimcilere yönelik saldırıların arttığına dikkat çekilen açıklamada, "Faşizm toplumu sindirmek, emekçilerden koparmak için tecridi daha da yaygınlaştırmaya çalışıyor. Devrimciler ise bu tecridi parçalamak ve emekçilere ulaşmak için sürekli bir mücadele veriyor. Zindanlar tarihi tecride karşı mücadelelerle doludur. F tiplerine ve ağır tecrit koşullarına maruz kalan tutsaklar her zaman mücadele ettiler, ediyorlar. Bugün Garibe Gezer ve tüm devrimci tutsaklar şahsında bu mücadele büyüyor" denildi.

19 Aralık katliamında ölümsüzleşen devrimcileri ve bugün halen mücadeleyi sürdüren tutsakları selamlayan KBDH milisleri, "Söz veriyoruz ki; 'Zindanları yıkacak, zaferi biz kazanacağız'" diye vurguladı.

Eylemlerini, Garibe Gezer şahsında, 19 Aralık katliamından hesap sormak için yaptıklarını açıklayan KBDH milisleri, şunları belirtti: "Bu taştan kaleleri tek tek yıkacağız. Eylemlerimiz büyüyerek devam edecektir.  Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız! İleri, daha ileri!"