2 Ekim 2024 Çarşamba

Kayyumu protesto eden kadınlar beraat etti

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atamalarını protesto ettikleri için hakkında dava açılan Özgür Gelecek gazetesi muhabiri Taylan Öztaş ve 22 kadın beraat etti.

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atamalarına karşı İstanbul Beşiktaş'ta yapmak istedikleri açıklamaya polisin saldırısı sonucu gözaltına alınan Özgür Gelecek gazetesi muhabiri Taylan Öztaş ve 22 kadın hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 23 kişi "2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet" gerekçesiyle yargılandı.

Duruşmaya sanıklar katılmazken avukatları hazır bulundu. DUruşmada söz alan avukatlar, müvekkillerinin demokratik haklarını kullandıklarını, isnat edilen suçun vasıflarının oluşmadığını belirterek, beraat talebinde bulundular.

Ardından esasa ilişkin mütalaasını sunan savcı, sanıkların üzerine atılı suçun vasıflarının oluşmadığı gerekçesiyle her birinin ayrı ayrı beraatini istedi.

Savunmaların ardından mahkeme, tüm sanıkların ayrı ayrı beraatına karar verdi.