3 Ekim 2024 Perşembe

Katliamın 42. yılında Maraş'ta eylem yasağı

Maraş katliamının 42. yılı dolayısıyla Maraş'ta yapılmak istenen anma etkinlikleri Valilik tarafından yasaklandı. Covid-19 salgınını gerekçe gösteren Valilik, 14 günlük yasağı duyurdu.

Maraş katliamının sorumluları bu yıl da katliamda yaşamını yitirenleri anma etkinliklerini yasakladı. Katliamın 42. yılı dolayısıyla Alevi örgütlerinin kentte yapmak istediği etkinlikler Kahramanmaraş Valiliği tarafından pandemi bahanesiyle yasaklandı.

Valilik, Covid-19 tedbirleri kapsamında 15 Aralık'tan itibaren 14 gün süreyle tüm toplantı, bildiri dağıtımı, gösteri yürüyüşü etkinliklerinin yasaklandığını duyurdu.

'SEMBOLİK ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYORUZ'
Valiliğin yasak kararının ardından açıklama yapan Erenler Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Müslüm İbili, "Bu yıl salgın nedeniyle sembolik bir anma etkinliği düzenliyoruz. Amacımız sevgi, barış ve kardeşlik içerisinde canlarımızı anmak. Yasak nedeniyle etkinliğimizi, canlarımızın şehit olduğu mahallede yaptırdığımız cemevinde 21 Aralık günü yapacağız. Dua, ardından basın açıklaması ile etkinliğimizi sonlandıracağız. Talebimiz bu olaylardan ders alınarak bir daha yaşanmaması için Alevisi, Sünnisi bu şehrin insanları olarak ortaklaşa düzenlenen etkinliklerin yapılarak katliamın kınanmasıdır" dedi.