3 Ekim 2024 Perşembe

Kasap Çiçek doğduğu topraklarda sonsuzluğa uğurlandı

GİK-Der üyesi Kasap Çiçek memleketi Malatya'da ailesi ve yoldaşları tarafından sonsuzluğa uğurlandı. Törende konuşan SKM MYK üyesi Satiye Ok, ömrünü sosyalizm mücadelesine adayan Kasap Çiçek'in ideallerini yaşama geçirmek için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Kilis'te 27 Ekim 1992'de bir pusuda ölümsüzleşen MLKP onur üyesi Hasan Çiçek'in abisi Kasap Çiçek bugün Malatya Kürecik'te sonsuzluğa uğurlandı.

Yakalandığı hastalık sonucu 30 Aralık günü Londra'da yaşamını yitiren Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-Der) üyesi Kasap Çiçek memleketi Malatya'ya getirildi.

Kürecik Cemevi'nde ailesi ve yoldaşların katılımıyla gerçekleştirilen törenin ardından Kürecik Mezarlığı'nda defnedildi.

Ailesi ve yoldaşlarının katıldığı törende konuşma yapan SKM MYK üyesi Satiye Ok, Kasap Çiçek'in uzun yıllardır partili mücadele içinde yer aldığını söyledi. Yaşamını sosyalizm ve devrim mücadelesine adayan Çiçek'in, Londra'ya gittikten sonra mücadelesini sürdürdüğünü aktardı.

GİK-Der üyesi Kasap Çiçek'in burada yürüttüğü çalışmaların yanı sıra devrimci tutsaklarla dayanışma çalışmalarında yer aldığını aktaran Ok, "Kasap yoldaşın anısının önünde, onun bağlı kaldığı ideallere, devrim ve sosyalizm mücadelesine bağlılık sözü veriyoruz. Bu topraklarda sosyalizmle buluşacak, onun ideallerini ileriye taşıyacağız" dedi.

Cemevinde yapılan törenin ardından Kasap Çiçek, Kürecik Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurlandı.