2 Ekim 2024 Çarşamba

Karma Komisyon bugün toplanacak

HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına dair Karma Komisyon bugün toplanacak. Güzel'i HDP Milletvekili Tiryaki savunacak. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan iki fezleke nedeniyle dokunulmazlığın kaldırılması görüşmeleri bugün Karma Komisyon'da tarafından görüşülecek.

Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyonu'nun 20 Ocak'ta oluşturulan Hazırlık Komisyonu tarafından Güzel'in "dokunulmazlığının kaldırılması" yönünde hazırladığı rapor, HDP'nin şerhiyle birlikte 8 Şubat'ta sunulmuş, Güzel'e yazılı ve sözlü savunma için bir hafta süre verilmişti.

Güzel'e tebliğ edilmesi ardından bugün toplanacak Karma Komisyon'a yazılı savunma vermediği öğrenildi. Güzel'in talebiyle Karma Komisyon üyesi HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki'nin savunma yapması bekleniyor.

11.00'de toplanacak Komisyon'a "dokunulmazlığın kaldırılması" yönünde gelen rapor oylamaya sunulacak. Oylamada kabul edilmesi ardından dokunulmazlığın kaldırılmasına dair iki fezleke ve raporlar, Genel Kurul'a sevk edilecek.

Genel Kurul görüşmelerinde de Güzel istediği takdirde sözlü savunma yapabilecek ya da yerine yetki verdiği bir HDP milletvekili savunma yapabilecek. Genel Kurul'da yapılacak görüşmeler ardından oylama yapılarak, Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılıp, kaldırılmayacağına karar verilecek.