21 Eylül 2024 Cumartesi

Karagöz: Ersin öğretmenin ölümünden iktidar sorumludur

Ataması yapılmadığı için yaşamına son veren eğitim emekçisi Ersin Turhan ile ilgili ETHA'ya konuşan Eğitim Sen MYK üyesi Ahmet Karagöz, bu durumun bir isyan olduğunu belirterek yaşananlardan siyasal iktidarın ve MEB'in sorumlu olduğunu söyledi.
Ataması yapılmadığı için onlarca eğitim emekçisi yaşamına son veriyor. Yıllarca emek verip okuyan ve sonunda işsizler ordusuna dahil olan ya da eğitim fakültesi mezunu olarak kalifiye işlerde çalışmak zorunda kalan onlarca eğitim emekçinin yaşamına son vermesi iktidarın eğitim politikalarını en sert protesto biçimi aslında. 
 
Son olarak Dersim'li Ersin Turhan 32 yaşında ataması yapılmadığı için hayatına son verdi ve ondan geriye sosyal medyada yaptığı şu not kaldı: “Sabah beni bir ağaçta asılı bulacaklar. Önce yalandan ağlayıp sonra unutacak herkes.”
 
Öğretmen Turhan, yaşamına son vereceğini pazar günü yaptığı sosyal medya paylaşımı ile duyurdu. Yazdıklarından sonra Turhan'a ulaşamayan ailesi onu aramaya başladı ve Gazi Kent Ormanı’nda bir ağaca asılı halde buldu. 
 
"ERSİN ÖĞRETMENİN ÖLÜMÜ İKTİDARA İSYANDIR"
 
Ersin öğretmen ataması yapılmadığı için hayatına son veren ilk eğitim emekçisi değil. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) MYK üyesi Ahmet Karagöz, ETHA'ya bu durumu değerlendirdi.
 
Karagöz şöyle konuştu: "Ersin öğretmenin yaşamına son vermesi ataması yapılmayan yarım milyon öğretmenin isyanıdır. Bu durum hayata küsmüş bir içe dönme değildir, isyandır. Yıllardır ataması yapılmayan öğretmenlere kapılarını kapatan, bu öğretmenlerin duygu ve düşüncelerini vermeyen havuz medyasına da bir isyandır aynı zamanda. Ersin öğretmen bu isyanını bedenini ölüme yatırarak göstermiştir. Ersin öğretmenin yaşamına son vermesi eğitimdeki piyasacı, gerici ve ticarileştirme politikalarından sonucudur. Buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yapılan görüşmelerde '120 bin öğretmen açığı var' diyor ama gerçek rakam ve ihtiyaç bu değildir. Okul var, derslik ve öğrenci var ama bir de ataması yapılmayan yarım milyon öğretmen var. Genç fidanlarımızın böyle birer birer aramızdan ayrılmasından siyasal iktidar ve atamalarını yapmayan Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur."