7 Ekim 2024 Pazartesi

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünü Rönesans yapacak 

Kanal İstanbul'un köprü inşaatını, son yıllarda devletten toplam değerleri onlarca milyar lirayı aşan çok sayıda ihale alan Rönesans Holding'in yapacağı ortaya çıktı. 

Bilim insanlarının ve uzmanların tüm uyarılarına rağmen, İstanbul'u yok edecek olan yıkıcı etkisi Karadeniz'in komşu ülkelerine kadar uzanacak olan Erdoğan'ın "çılgın projesi" Kanal İstanbul'un ilk köprüsünü yapacak şirket ortaya çıktı. 

26 Haziran'da temelinin atılacağı açıklanan projesinin köprüsünü Rönesans Holding inşa edecek. Rönesans İnşaat son dönemde devletten Cumhurbaşkanlığı Sarayı, MİT Yerleşkesi, Millet Kütüphanesi, Okluk Yazlık Sarayı, Adana, Bursa, Elazığ, Yozgat, İkitelli şehir hastaneleri, Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı'na yapılan hastane projelerinin de aralarında bulunduğu, toplam değerleri onlarca milyar lirayı aşan çok sayıda ihale aldı.

Rönesans Holding'in sahibi Erman Ilıcak, 2016-2018 yılları arasında 2 milyar dolar olan servetini 4 milyar dolara çıkardı. Geçen yıl meydana gelen İzmir ve Elazığ depremlerinin ardından milyonlarca liralık deprem konutu ihalelerini de alan Holding adından son olarak, milyonlarca liralık İstanbul Atatürk Havalimanı pistleri üzerine inşa edilen pandemi hastanesiyle söz ettirdi.