20 Eylül 2024 Cuma

Kadın ve Yaşam dergisinin yeni sayısı çıktı

Sosyalist Kadın Meclisi'nin hazırladığı Kadın ve Yaşam dergisinin yeni sayısı çıktı. Dergi bu sayısında "özgürlük sokakta, isyanda, özsavunmada" vurgusunu yaptı.
Sosyalist Kadın Meclisi'nin hazırladığı Kadın ve Yaşam dergisinin yeni sayısı çıktı. Dergi bu sayısında "özgürlük sokakta, isyanda, özsavunmada" vurgusunu yaptı.
 
2018 yılının ilk 11 ayında kadınların yaşadıklarını hatırlatan dergi,  "Kadınlar birlikte güçlü" yazısıyla kadınların ihtiyacının "birleşik direniş" olduğuna vurgu yapıyor. Yazıda kadınlar 5-6 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenecek büyük buluşmaya davet ediliyor. 
 
Dergi, dünyada kadın hareketinin de panoramasını sunuyor. "Kadın örgütleri, kadın özgürlük mücarelesindeki kadınlar, dayanışma, ortak mücadele ile "birlikte güçlüyüz ve erkek egemenliğini birlikte yeneceğiz" iradesini sürdürüyor" diye yazıyor.
 
Kadın ve Yaşam'ın bu sayısında kadınlar, yaşadıkları deneyimleri de paylaşıyor. Dergide, Flormar direnişçileri ile yapılan bir röportaj yer alıyor. Kadın işçiler, dayanışma çağrısında bulunuyor.
 
Kadın ve Yaşam Dergisi, kendisine sistematik işkence uygulayan boşandığı erkeği öldürdüğü için 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Namme Öztürk'ün mektubunu da kadınlarla buluşturuyor.  Namme, yaşadıklarını anlattıktan sonra, kadın dayanışması sayesinde kendini daha iyi hissettiğini yazıyor ve dayanışmanın büyütülmesi çağrısını yapıyor.
 
Kadın öğrencilerin yaşadığı sorunlar "Burs-Kredi krizi" başlıklı yazıda yer alıyor.
 
"Ekonomik kriz", "Bu beden bizim" ve "Cinsel istismar" başlıklı yazılar da derginin yer alan yazılar arasında