20 Eylül 2024 Cuma

Kaçak otopark inşaatına direnen halka İBB güvenlikleri saldırdı

Medipol Hastanesi için usulsüz otopark inşaatına karşı çıkan Acıbadem halkı İBB önünde pankart açtı, güvenliklerin saldırısına uğradı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Acıbadem Mahallesi'nin sakinleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Medipol Sağlık Grubu'nun yeni hastanesi için yapılmak istenen kaçak otopark inşaatına karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde pankart açınca, güvenliklerin saldırısına uğradı.

Vakıf arazisine inşa edilen Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nin otopark ihtiyacını karşılamak için hastanenin bitişiğinde E-5 kenarındaki yeşil alan olan karayollarına ait arazi, İBB tarafından "mekanik otopark inşaatı" için ihaleyle iki şirkete verilmişti.

Acıbadem Mahallesi sakinleri gerekli izinler alınmadan, kaçak bir şekilde yapılmak istenen otopark inşaatına karşı 3 aydır eylemlerini sürdürüyordu.

İki hafta önce bu alana İBB ve Ekrem İmamoğlu imzalı "mekanik otopark inşaatı" yazılı pankart asılmış, mahallelinin tepkisi üzerine pankart kaldırılmıştı. Hafta başındaysa alana büyük demirlerle vinç getirildi, ancak yine mahallelinin tepkilerinin ardından yeşil alanın demirlerle kapatılarak inşaata başlanması girişimi engellendi.

Bugün Acıbadem Mahallesi sakinleri Saraçhane'deki İBB binası önüne giderek yetkililerle görüşmek istedi. İBB önünde pankart açan mahallelilere İBB güvenlikleri saldırdı, açtıkları pankart yırtıldı.

Saldırının ardından Saraçhane parkında bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Turan Karadeniz, İBB'nin çok katlı otopark kararının iptalini ve yaptığı ihalenin feshini talep ettiklerini belirtti.

Karadeniz "İBB'nin Medipol'den yana değil halktan yana olmasını istiyoruz. İBB'nin ucube bir metal yığınını önümüze tam otomatik katlı otopark olarak koyması yerine yeşil bitki örtüsü ve bol ağaçlı bir şevin yeniden teminini istiyoruz" dedi.