7 Eylül 2024 Cumartesi

JKŞ: Kadın özgürlükçü devrimimiz kutlu olsun

Rojava devriminin 12. yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan JKŞ, "Ataerkil kapitalist sisteme karşı devrimimizi her yer de savunalım! 21.yüzyılı kadın devrimi yüzyılı yapalım" ifadelerini kullandı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Rojava devriminin 12. yılına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kobanê'de halkın sömürgeci güçleri topraklarından çıkararak 19 Temmuz 2012'de devrimi ilan ettiği kaydedilen açıklamada, "Kadınlar olarak; ordulaşarak, örgütlenerek, kurumlaşarak devrimin savunmasından inşasına devrimimizin her aşamasında, her alanında bedeller ödeyerek, en ön saflarda yerimizi aldık. Savaşımımız sömürgecilere olduğu kadar aynı zamanda erkek egemenliğine de karşıdır. Büyük kazanımlar elde ettik. Eşbaşkanlık, eşit temsiliyet, tüm kurum ve örgütlenmelere paralel kadın örgütlülükleri ile devrimizin ortağı olarak yerimizi aldık" ifadeleri kullanıldı.

'TÜM KADINLARLA BARİKAT OLDUK'
Kadın özgürlükçü, halkçı, demokratik Rojava devriminin bölge ve dünya ezilenlerine umut taşıdığı kaydedilen açıklamada, "El Nusra, ÖSO, DAİŞ çeteleri ile devrimimiz boğulmak istendi. YPJ'li kadın yoldaşlarımız başta olmak üzere tüm kadınlar olarak, barikat olduk kadın düşmanlarına. Kobanê'de Arinler, Saryalar, Rêvanlar bedenleri ile devrimimizi savundular, direnişini zafere taşıdılar ve DAİŞ'in de yenilgisini başlattılar. Minbic, Rakka, Der a Zor'un DAİŞ'ten özgürleştirilmesi ile halkların gönüllü ve eşit katılımı ile de devrimimiz Kuzey ve Doğu Suriye Devrimine dönüştü" denildi.

Türk devletinin DAİŞ yenilince devrime saldırdığı ifade edilen açıklamada, "Tüm işgal ettiği alanlarda önce kadınların iradesini yok etmek istedi, kadınları erkeklerin kölesi haline getirmek için binbir çeşit yöntemle saldırdı. Halklara, kadınlara büyük acılar yaşattılar, katlettiler. Bunların hesabını mutlaka soracağız ve topraklarımızı özgürleştireceğiz" ifadeleri kullanıldı.

'ÖRGÜTLÜ BİR HALKI HİÇBİR GÜÇ YENEMEZ'
Filistin'de süregelen direniş ve soykırıma işaret edilen açıklama, şöyle devam etti: "Türk devleti de İsrail'in ikiz kardeşi. Onun kadar soykırımcı ve katliamcı. Devrimimizi yok etmek, topraklarımızı işgal etmek için fırsat kollamaktadır. Şimdiye kadar büyük direnişler ve savaşlar verdik ama süreç bizden daha büyük savaşlara hazır olmamızı dayatıyor. Bunun için tüm kadınlar başta olmak üzere tüm halklarımızı örgütlenmeye, savaşa tüm boyutları ile hazırlanmaya, YPJ-QSD'ye katılmaya, HPC ve HPC-Jin'de sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Örgütlü ve hazırlıklı bir halkı hiçbir güç yenemez."

'ROJAVA TÜM DÜNYA KADINLARININ DEVRİMİDİR'
"Devrimimizi yeni devrimlerin, Ortadoğu bölge devriminin üssü haline getireceğiz. Bizzat buraya gelerek devrimin gücü olan ya da bulundukları alanlarda devrimimizi savunan, enternasyonal mücadelenin en güçlü örneklerini ortaya koyan tüm kadınlara selam ve sevgilerimizi iletiyoruz" denilen açıklamada, Rojava devriminin tüm dünya kadınlarının devrimi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Ataerkil kapitalist sisteme karşı devrimimizi her yer de savunalım! 21.yüzyılı kadın devrimi yüzyılı yapalım! 19 Temmuz devrimimiz gazilerimize, şehit ailelerimize, kadınlara ve tüm halklarımıza kutlu olsun. Erkek egemenliğine, işgale ve sömürgeciliğe karşı devrimimizi savunacağız" ifadeleri kullanıldı.