20 Eylül 2024 Cuma

JAS özsavunma çalışmalarını sürdürüyor

Kuzey Suriye ve Rojava'da faaliyet yürüten demokratik kadın örgütlenmesi Özgür Sosyalist Kadın (JAS), savaşın ortasındaki kadınlara özsavunma kapsamında silah eğitimi verdi.
Kadınların erkek-devlet şiddetine karşı özsavunma hakkını kullanam paratikleri gelişiyor. Örgütlü ve sistematik erkek şiddetinin cografyaya göre biçimi değişse de şiddetin kendisi değişmiyor.
 
Kadınlarda erkek şiddetinin biçimine göre değişik özsavunma biçimleri geliştirmeye devam ediyor. Kuzey Suriye ve Rojava'da faaliyet yürüten demokratik kadın örgütlenmesi Özgür Sosyalist Kadın (JAS), savaşın ortasındaki kadınlara özsavunma eğitimi verdi.
 
Savaş, işgal ve IŞİD gibi birçok örgütlü erkek şiddetini yaşayan kadınların kendini ve yaşam hakkını savunma biçimleri de elbette özgünlük taşıyor. JAS, kadınların yaşadıkları coğrafyanın özgülünde özsavunma hakkının meşruluğu kapsamında bir süredir ev ev çalışmalarını sürdürüyor.
 
Son olarak JAS üyeleri Dirbesîye'de kadınlara silah eğitimi verdi. JAS adına konuşan Mizgin Dirbesîye, "İşgalci devlet ve çetelerinin saldırılarına karşı biz kadınlar her alanda özsavunmayı güçlendirecek, erkek egemen şiddete ve işgale karşı kadın devrimimizi savunacağız" dedi.