2 Ekim 2024 Çarşamba

İzmir'den faşist çetelere seslendiler: Akdeniz faşizme mezar olacak

Antalya'da Kürt öğrencilere yönelik gerçekleşen ırkçı-faşist saldırıyı İzmir'de protesto eden gençlik örgütleri, öz savunmanın temel hak olduğunu ve kendilerini her alanda savunacaklarını vurguladı. 

Gençlik örgütleri, Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde faşist saldırıya karşı İzmir Bornova Küçükpark'ta yürüyüş yaptıktan sonra polis ablukası altında basın açıklaması gerçekleştirdi. "Faşist saldırılar mücadelemizi engelleyemez" yazılı pankartının açıldığı açıklamada basın metnini Ayhan Demir okudu. 

Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde arkadaşlarının faşist çeteler tarafından silahlı saldırıya uğradığı hatırlatan Demir, öncesinde ise İstanbul Üniversitesi ve Ankara Cebeci kampüsünde de saldırı olduğunu kaydetti. Demir,  "Kampüslerden sokaklara, AKP-MHP faşist ittifakının Kürtlerin üzerine kurduğu politikalar yaşamın her alanına yansımaktadır" dedi. 

Demir, AKP ve MHP iktidarının yüz yıllık Kürt soykırım politikalarına karşı kendilerini koruduklarını tüm bunlara rağmen korkmadıklarını ve direndiklerini vurguladı. Demir, "Bugün devraldığımız bu mirası, bulunduğumuz her alanda korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz. Gerektiğinde kalemimizle gerektiğinde yumruğumuzla karşınızdayız" ifadelerini kullandı.

Özsavunmanın temel hak olduğunu ve kendilerini her alanda savunacaklarını vurgulayan Demir, saldırıların ÖGB ve sivil polislerin birebir içinde bulunup organize etmesiyle gerçekleştiğine işaret etti. Demir, "Bu alçakça saldırılarla açıkça 'Kürtlere, yurtsever Kürt öğrencilerine, devrimci-demokrat öğrencilere kampüslerde yer yok" deniliyor" dedi.

Bizler de üniversitelerde, Kampüslerde sokaklarda ve fabrikalarda olacaklarını belirten Demir, her alanda mücadele edeceklerini vurguladı.

Açıklama "Akdeniz faşizme mezar olacak" sloganıyla ve alkışlarla son buldu.