3 Ekim 2024 Perşembe

İzmir'de 'Vicdanını kafesleme' eylemi

Afalina Hayvan Hakları Topluluğu, Alsancak'ta yaptıkları eylemle hayvanlar için mücadele etme çağrısı yaptı. 

İzmir'de Afalina Hayvan Hakları Topluluğu, Alsancak'taki Sevinç Pastanesi önünde yaptığı eylemde  hayvan hakları için gönüllü olmaya ve birlikte mücadeleye çağırdı. 

"Vicdanını kafesleme" ve "Özgürlükleri bizim elimizde" yazılı döviz ve sembolik hazırlanan bir kafesle hayvanlara yönelik uygulanan şiddete dikkat çekilen tiyatral eylemde dağıtılan bildirilerle birlikte mücadele çağrısı yapıldı. 

Bildiride, "Biz Afalinalar olarak birlikte savaşmayı seçenleriz. İki yıldan uzun süredir İzmir ve çevresindeki hayvan barınaklarına gönüllü yardımlarda bulunuyoruz. Temel amacımızı bütün türlerin yaşam haklarının sağlanabilmesi. Ülkemizde hayvan barınakları, hayvanların huzur ve güven içinde yaşadıkları ve mutlu oldukları yerler değiller. Sadece şehirlerden uzaklaştırılan hayvanların tutulduğu yerler. Ancak buna şaşırmamak gerek, çünkü insan refahının bu denli öncelendiği bir toplumda hayvan haklarını  savunmak çok zor. Ancak biz ve tabi bizler gibi düşünen insanlar giderek çoğalıyor" denildi. 

"Öncelikle barınak sahipleriyle konuşun eksikleri tespit ediyoruz. Eksikler doğrultusunda ekipman veya mama temin ediyoruz. Sonra her pazar günü yollara  düşüp sevgili dostlarımızın yanına gidiyoruz. Temizlik barınma alanı inşaatı ve dostlarımız bol bol sevmek gibi işlerimiz oluyor. Sizi çok  şaşırtacak ama en büyük eksikliğimiz iş gücü anlamında yaşıyoruz. Mama temin etmek için bizim için daha kolay" denilerek yapılan işlerin anlatıldığı bildiride, en büyük eksikliğin iş gücü olduğu kaydedildi.