2 Ekim 2024 Çarşamba

İzmir'de tutuklu HDK Eş Sözcüsü Şenoğlu'yla dayanışma eylemi

HDK İzmir İl Meclisi, Eylül ayında tutuklanan HDK Eş Genel Sözcüsü Sedat Şenoğlu'na dayanışma kartları gönderdi. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir İl Meclisi, Eylül ayında ESP'ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'na dayanışma kartları gönderdi.

Karşıyaka PTT önünde yapılan eylemde, "Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz. Sedat Şenoğlu serbest bırakılsın" yazılı pankart açıldı.

Açıklama yapan Mehmet Sabri Gül, ülkede "Hukuksuzluk, hukuk haline getirildi" diyerek, ESP'ye yapılan operasyonda, HDK Eş Genel Sözcüsü Şenoğlu ile 17 sosyalistin tutuklandığını hatırlattı. Gül, "Tutuklanma gerekçeleri ise oldukça ilginç ve hukuk tarihine- literatürüne Gobbels Mahkemeleri'ni bile kıskandıran nitelikte kara bir leke olarak geçecek niteliktedir. Tutuklanma kararı veren yargıç tutuklama gerekçesini adı gizli tutulan bir itirafçının görgüsüne ve tanıklığına değil düşünce ve yorumlarına dayandırmaktadır" diye konuştu.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Sosyalistlerin iktidarın muhalifleri sindirme, yok etme ve Türkiye halklarını korku ikliminde yönetme politikası sonucu tutuklandığını belirten Gül, "Buradan bir kez daha kendilerine dayanışma duygularımızı ve mücadele azmimizi ifade eden mektup ve kartlarımızı yollayacağız. Fakat bununla yetinmeyecek Kürt sorununun demokratik, eşitlikçi bir temelde ve barışçıl yollardan çözümü, kadın katliamları ve kadın mücadelesinin kazanımı olan İstanbul Sözleşmesinin kalıcı hale gelmesi, inanç özgürlüğünün eşit yurttaşlık temelinde çözümü, LGBTİ+'lara karşı gelişen nefret söylemi son buluncaya ve Türkiye halklarına kalıca ve eşitlikçi bir barışı ve özgürlük hakikatini kazandırıncaya dek mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Sloganlarla sonlandırılan eylemin ardından HDK İzmir Yürütmesi üyeleri, PTT'ye geçerek Şenoğlu'na dayanışma kartları gönderdi.