22 Eylül 2024 Pazar

İzmir'de tutuklanan 4 HDP'li serbest bırakılsın

HDP İzmir İl Örgütü, tutuklanan MYK üyeleri Mahfuz Güleryüz ve PM üyeleri Gülay Gün Bilici'nin de aralarında bulunduğu 4 HDP'linin serbest bırakılmasını istedi.
HDP İzmir İl Örgütü, HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz ve PM üyesi Gülay Gün Bilici'nin de aralarında bulunduğu 4 HDP'linin tutuklanmasına ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi.
 
İl binasında düzenlenen basın toplantısına HDK bileşenleri ve Emek Partisi yöneticileri de katıldı. Basın toplantısında konuşan HDP PM üyesi İbrahim Akın, yöneticileri ve üyelerinin 2016 yılında partilerinin Menemen ilçe kongresine katıldıkları gerekçesiyle tutuklamasının hukuksuz olduğunu söyledi. 
 
Akın, "Asıl amaçları HDP'nin siyasi faaliyetlerini sabote ve seçim çalışması ve kongresi süreci çalışmalarına girdiğimiz şu süreçte süreci baltalamaktır. Biz arkadaşlarımızın itirazları sonrası bırakılacağına inanıyoruz. Bütün kamuoyuna şuradan sesleniyoruz ne yaparlarsa yapsınlar, saldırılara karşında HDP asla susamayacak ve sessiz kalmayacaktır. Biz İzmir kongremizi gerçekleştireceğiz. Seçimlere dönük çalışmalarımızda devam edecek. Bize yapılan bütün engelleme operasyonları sonuçsuz kalacaktır" dedi.
 
HDP İl Eşbaşkanları Semra Uzunok ve Çerkez Aydemir de yaptıkları konuşmalarda maruz kaldıkları operasyonlara karşı diz çökmeyeceklerini vurguladı.
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İl Eş Sözcüsü Atilla Kılıç ise operasyonlara daha çok çalışıp, dayanışma göstererek yanıt vereceklerini söyleyip, tutuklanan isimlerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.