2 Ekim 2024 Çarşamba

İzmir'de tutuklamalar protesto edildi

HDP İzmir İl Örgütü, 17 siyasetçinin tutuklanmasını protesto etti. Açıklama yapan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Tekgür, bu saldırılara karşı demokrasi ve barış mücadelesini daha da yükselteceklerini kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl örgütü, partilerine yönelik gözaltı ve tutuklama saldırını protesto etti. 

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamada, "Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz” yazılı pankart açıldı. Basın metnini okuyan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, tutuklama gerekçesinin Kobane direnişi olduğunu hatırlattı.

HDP'nin Kobane eylemlerinde yaşananların araştırılması için defalarca verdiği soru önergelerinin reddedildiğini anımsatan Tekgür, "Bizler iktidarın karşısında demokrasiyi, ortak vatanda özgürce ve barış içinde bir arada yaşamı inşa edecek ve faşizme son verecek yegane gücüz” dedi. 

İktidarın politikalarına karşı daha güçlü itirazların yükseldiğine dikkat çeken Tekgür, "Hep birlikte, mücadelemizi daha çok güçlü bir şekilde yapacağız. Dünden daha güçlü, yarınlar için daha umutluyuz. Barış çağrılarımızı daha güçlü seslendireceğiz. Bu tutuklamalar demokrasi ve barış deklarasyonumuza iktidar tarafından verilmiş bir yanıttı. Bu saldırılara karşı demokrasi ve barış mücadelemizi daha da yükselteceğiz” ifadelerini kullandı. 

Eylem, alkış ve sloganlarla sona erdi.