2 Ekim 2024 Çarşamba

İzmir'de savaş karşıtı açıklama

Emperyalizme ve savaşlara karşı mücadelenin birleşmesi gerektiğini kaydeden İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, mücadele çağrısı yaptı. 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal saldırısına ilişkin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "Savaşa hayır. Daha fazla can kaybı ve yıkım yaşanmadan silahlar sussun" pankartı açılırken, "Sözümüz, inadımız barış", "Savaşa, işgale son" ve "Emperyalistler savaş halklar barış istiyor" dövizleri taşındı.

Basın metnini okuyan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Rusya'nın Ukrayna işgalinin 7'nci gününe girdiğini anımsatarak, bu savaşın sadece Ukrayna'yı değil, tüm dünya halklarını tehdit ettiğini vurguladı. Sarı, halkın ekmeği küçülürken silah tüccarlarının, zenginlerin daha da zenginleştiğini ifade etti. Sarı, Rusya'nın saldırılarını durdurması çağrısında bulunarak, "NATO silahlanmayı ve yayılmayı esas alan politikalarından vazgeçmelidir" diye belirtti.

Sarı, emperyalizme, gericiliğe, savaşa karşı mücadelenin birleştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, emekten demokrasiden yana tüm güçleri savaş karşıtı tutumu büyütmeye çağırdı.

Eylem "Savaşa hayır, barış hemen şimdi", "Emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak" sloganlarıyla sona erdi.