2 Ekim 2024 Çarşamba

İzmir'de HDP'ye dayanışma ziyareti: Yanyana olmalıyız

HDP İzmir İl Örgütü'nü ziyaret eden Kadınlar Birlikte Güçlü ve OHAL KHK'larıyla ihraç edilen kamu emekçileri dayanışmanın ve birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti. İktidarın her fırsatta HDP'ye saldırdığını söyleyen HDP İl Eşbaşkanı Tekgür de her saldırıdan daha güçlü çıktıklarını ve direnmeye devam edeceklerini kaydetti.

Kadınlar Birlikte Güçlü ve OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz şekilde işlerinden edilen kamu emekçileri Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne dayanışma ziyaretinde bulundu. 

Kadınlar Birlikte Güçlü, HDP İzmir Kadın Sözcüsü Didar Gül ve HDP İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür ile görüştü. Yapılan konuşmalarda, iktidarın saldırılarının özelde HDP'ye olmak üzere giderek arttığını ifade edildi.

'KADINLARA AYRI HDP'YE AYRI SALDIRI VAR'
Bu nedenle HDP'nin yanında olmanın önemine dikkat çekilen konuşmalarda, şunlar kaydedildi: "Kadınlara ayrı HDP'ye de ayrı saldırılar var. ama bu paralel bir saldırı durumu. HDP'ye saldırırken onun kadın eşitlikçi programına da saldırırı var. Ne zaman bir vanlanma olsa, saldırı gündemimize giriyor. Fakat bunun karşısında da direniş örülüyor. Bu da ön önemli yanı HDP'nin. İktidarın içine düştüğü krizinde en önemli göstergesi."

Birlikte mücadele etmenin gücüne vurgu yapılan konuşmalarda, HDP İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür de "HDP'ye saldırılar bitmedi yıllarca. Bunu da sokakta karşıladık, direndik ve direnmeye devam edeceğiz. Bu saldırı merkezi ve parti kapatmaya yönelikti. Fakat bu direnişimizden geri adım attıramayacak. İktidarın her saldırısında umudu büyüteceğiz" diye konuştu.

KHK'LILARDAN ZİYARET
OHAL KHK'larıyla ihraç edilen kamu emekçileri de HDP İzmir İl Örgütü'nü ziyaret etti. 

HDP İzmir İl Eşbaşkanları Bedriye Tekgür ve Kadir Baydur ile yapılan görüşmede, siyasal süreç değerlendirildi.

HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösterilen konuşmalarda, haksızlık ve hukuksuzluklara karşı birlikte mücadele etme ve dayanışma çağrısı yapıldı.