3 Ekim 2024 Perşembe

İzmir'de HDK ve HDP'ye yönelik operasyona tepki

HDK ve HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonları İzmir'de protesto edildi. HDP İzmir İl Örgütü'nde yapılan açıklamada konuşan HDK İzmir İl Meclisi Sözcüsü Gül, iktidarın tüm saldırı politikalarına rağmen bir adım dahi geri atmayacaklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir İl Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü  ileTutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER), HDK ve HDP'ye yönelik gözaltı saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HDP İzmir İl Örgütü'nde yapılan basın toplantısına İl Eşbaşkanları Besriye Tekgür ve Kadri Baydur'un da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Açıklama yapan HDK İzmir İl Meclisi Sözcüsü Mehmet Sabri Gül okudu. Gül, son beş yıldır HDK ve HDP'ye sistematik olarak siyasi soykırım operasyonları yapıldığını hatırlattı.

Dün sabah HDK Genel Merkez binasına hukuksuzca yapılan baskını ve 17 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Gül, bugün de İzmir ve Ankara başta olmak üzere bir çok ilde gece yarısı evlerin basıldığını ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığını belirtti. Gül, Van'da il binasına giren polislerin, her şeyi dağıttığını kaydetti.

AKP iktidarına seslenen Gül, bu baskı ve zor yöntemlerinin sonuç vermediğini kaydetti. Demokratik, kadın özgürlükçü ve eşitliğe dayalı demokratik toplum için yürüttükleri mücadelenin iktidarın sonunu hızlandıracağına dikkat çeken Gül, "Hukuksuz ve gayri meşru bir şekilde gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Bilinmelidir ki iktidarın uyguladığı tecrit, soykırım ve tasfiye politikalarına karşı mücadelemiz aralıksız devam edecek, asla boyun eğmeyeceğiz, bir adım dahi geri atmayacağız" ifadelerini kullandı.