2 Ekim 2024 Çarşamba

İzmir'de gençlerden devlet saldırılarına tepki

Devrimci Güç, Devrimci Öğrenci Birliği, Yeni Demokratik Gençlik ve HDP Gençlik Meclisi, devletin, muhalif gençlere yönelik baskı, gözaltı, tutuklama ve ajanlaştırma saldırılarına karşı açıklama yaptı.

Polis ve MİT gibi devlet görevlileri tarafından son dönemde muhalif gençlere yönelik kaçırma, tehdit, şantaj olaylarının artması üzerine İzmir'de Devrimci Güç, Devrimci Öğrenci Birliği, Yeni Demokratik Gençlik  ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi ortak açıklama yaptı. 

HDP İl Örgütü'nde yapılan açıklamada konuşan YDG üyesi Zilan Tayboğa, faşist AKP iktidarının son zamanda kadın ve gençler başta olmak üzere devrimci ve muhalif güçleri hedef aldığını söyledi.

Özellikle Kürt halkını ve Kürt gençliğini hedef alan devletin çetevari saldırılar, gençliğin yürüttüğü mücadeleyi engellemeye çalıştığını söyleyen Tayboğa, "Adaletsizliklerin, yolsuzlukların, insan emeğinin ve onurunun hiçe sayıldığı ülke tam bir baskı rejimine dönüştü" dedi.

Tam saldırılara rağmen meşru mücadelerini sürdürdüklerini ifade eden Tayboğa, "Biz devrimciler geçmişten beri baskılara, gözaltılara,  kaçırılmalara ve tehditlere asla boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Bugün de aynı iradeyle direnmeye ve faşizme karşı mücadele etmeye devam edecek ve zafere yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.