3 Ekim 2024 Perşembe

İzmir'de Deniz Poyraz davasına çağrı 

HDP İzmir İl binasına yapılan faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın 24 Ocak Pazartesi günü görülecek davasına ilişkin basın toplantısı yapan HDP İzmir İl örgütü,  iktidara karşı itirazı olan tüm halkları davaya sahiplenmeye çağırdı. 

HDP İzmir İl örgütü, Konak'ta bulunan il binalarında yaptığı basın toplantısında 24 Ocak Pazartesi günü görülecek Deniz Poyraz davasına çağrı yaptı. Salona "Katillerden hesap soracağız. Faşizm yenilecek, biz kazanacağız" pankartı asıldı.

HDP İzmir İl Eşbaşkanı Kadir Baydur, Pazartesi günü görülecek duruşmada katilleri yargılayacaklarını ve faşizmi püskürteceklerini vurguladı. Baydur, İzmir'de barıştan ve demokrasiden yana olan tüm kurumları davaya davet ettiklerini ifade etti. Duruşmaya katılan kurumların gelecek dönemlerde demokratik muhalefete gerçekleşecek olası saldırıların önünü kesmeye amaçlanacağına işaret eden Baydur, ortak yaşamı savunan bir parti olduklarını ve faşizmin siyasetten HDP ile mücadele edemediğini belirtti.

Besriye Tekgür ise saldırı sürecinin parti kapılarında faşistlerin yaptığı açıklamalarla başladığını kaydetti. Tekgür, eylemlerin İzmir emniyetinin kontrolünde yapıldığını belirtti. Tekgür, Pazartesi günü görülecek duruşma öncesi Mithat Sancar ve milletvekillerinin katılımıyla basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Tekgür, son olarak başta kadınlar olmak üzere iktidara karşı itirazı olan tüm halkları davaya sahiplenmeye çağırdı.