3 Ekim 2024 Perşembe

İzmir'de avukatlar için konteyner ofisler kuruluyor

İzmir Barosu, depremde ofisleri hasar gören avukatlar için konteyner ofisler kurmaya başladı. Baro Başkanı Yücel, toplam 25 konteyner büro kurulacağı bilgisini verdi.
 

İzmir Barosu, kentte 30 Ekim'de yaşanan depremde ofisleri hasar gören avukatlar için konteyner ofisler kuruyor.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, bin 100'ü aşkın avukatın, ofisleri zarar gördüğü için baroya başvuru yaptığını bildirdi.

'500'E YAKIN OFİS AĞIR HASARLI'
İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, “500'e yakın büro yıkılacak. Depremde bize hasar bildiren meslektaş sayısı bin 100'e ulaştı. 500' ün üzerinde meslektaşımızın binası ağır hasarlı ve kullanılamayacak halde,  ya yıkıldı, ya yıkılmak üzere, içeri girilmesine izin verilmiyor" dedi.

'TOPLAM 25 KONTEYNER OFİS KURULACAK'
Avukatların çalışmalarını sürdürebilmesi için konteyner ofislerin kurulmaya başlandığını kaydeden Yücel, şunları belirtti: "Türkiye Barolar Birliği tarafından gönderilen 12 konteyner ile Büyükşehir Belediyesi'nin göndereceği konteynerler adliyenin hemen yanında bulunan alana kuruluyor. Büyükşehir Belediyesi'nden gelecek konteyner ile birlikte sayıyı 25'e çıkaracağız. Her konteynerda dört meslektaşımızın çalışmasını planlıyoruz. Bu alanda daha fazla arkadaşımızın çalışacağı dönüşümlü bir sistemi hayata geçireceğiz. Aynı zamanda İzmir Barosu'nun adliyede yurttaşlarımıza hizmet veren Adli Yardım Bürosu, Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi ile meslektaşlarımızın kullanacağı mobil bir sosyal tesis de bu alanda hizmet verecek."
 
Yücel, bu zorlu süreci dayanışmayla aşacaklarını da vurguladı.