2 Ekim 2024 Çarşamba

İzmir Adalet Nöbeti 27. gününde

İzmir'de devam Adalet Nöbeti'nin 27. gününde, tutsak yakınları Newroz'un kendilerine güç verdiğini kaydetti. 

Hasta ve infazları yakılan tutsak yakınlarının, İzmir Barosu'nda sürdürdüğü Adalet Nöbeti 27. gününde devam etti. Nöbet yerinde "Hasta tutsaklara özgürlük" ve "Tecrit insanlık suçudur" dövizleri açan tutsak yakınları adına Hanım Sever konuştu.

Newroz kutlamalarına dikkati çeken Sever, alanlardaki kalabalığın kendilerine güç ve moral verdiğini söyledi. Başta Emine Şenyaşar olmak üzere adalet talebini yükselten herkesin Newroz'unu kutlayan Sever, aldıkları moralle nöbetlerini sürdüreceklerini dile getirdi. Sever, Newroz meydanlarına yansıyan adalet talebinin daha gür bir şekilde yükseltilmesi gerektiğinin altını çizdi. Başta PKK Lideri Abdullah Öcalan olmak üzere tüm hapishanelerde tecridin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Sever, "Cezaevleri kapılarının açılması, Öcalan ve tutukluların özgür olmasını istiyoruz. Halklar Öcalan'ın özgürlüğünü istiyor" diye belirtti.

HDP İzmir il binasına yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz da, Newroz ateşini bedeninde gürleştirenleri anarak, "Bütün Newroz şehitlerinin ailelerini selamlıyorum. Herkesin Newroz'u kutlu olsun. Bu Newroz Öcalan ve tüm tutukluların özgür olmasına vesile olsun" temennisinde bulundu.